Politika

Viņiem šķiet, ka tās ir tukšas runas? Lukašenko aicina ES atturēties no jaunām sankcijām

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 16.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apstiprināja, ka atbildē uz Eiropas Savienības kārtējām sankcijām pret republiku viņš plāno nopietnus pasākumus.
RĪGA, 16. novembris - Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka visai nopietni runāja par "jebkādiem soļiem" atbildē uz jaunajām ES sankcijām attiecībā uz Minsku, tās nebūt nebija tikai "tukšas runas".
Lukašenko norādīja, ka Baltkrievijai pārmet migrācijas krīzes izprovocēšanu, tādēļ Eiropas Savienība draud republikai ar kārtējām sankcijām.
Нелегальные мигранты на польско-белорусской границе  - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Pasaulē
Kurp patiesībā dodas migranti, kuri ieradušies pie Polijas robežas?
"Pašiem sanāk dārgāk organizēt migrantu plūsmu caur Baltkrieviju. Mēs ar to nekad neesam nodarbojušies un arī turpmāk nenodarbosimies," Lukašenko paudis, tiekoties ar Konstitūcijasprojekta darba grupu.
"Biedē ar sankcijām. Labi, paskatīsimies. Viņiem šķiet, ka es jokoju, ka tās bija tikai tukšas runas. Nekā tamlīdzīga! Mēs aizstāvēsimies! Mums vairs nav, kur atkāpties... Arī uz sankcijām mēs atbildēsim. Tas vispār nav apspriežams," uzsvēra Lukašenko.
Pagājušajā nedēļā atsevišķi ES pārstāvji paziņoja, ka pret Baltkrieviju jāievieš sankcijas, jo tā esot izprovocējusi migrācijas krīzi uz robežas. Lukašenko ieteica Briselei pirms runāt par sankcijām, padomāt par tranzīta maršrutiem un kravu pārvadājumiem caur Baltkrieviju, un uzsvēra, ka Minska noteikti atbildēs, ja Eiropas Savienība ieviesīs jaunas sankcijas.
Пилы, топоры, генератор и биотуалеты: лагерь мигрантов обживается - видео - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Video
Zāģi, cirvji, ģenerators un biotualetes: migrantu nometne iekārtojas
Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādījis, ka teorētiski Lukašenko varot likt pārtraukt Krievijas gāzes piegādes uz Eiropu, lai gan tas būs tranzīta līguma pārkāpums un negatīvi ietekmēs ne vien Eiropas enerģētiku, bet arī Maskavas un Minskas attiecības. Putins paudis cerību, ka tiktāl nenonāks.
Ziņu lente
0