Pasaulē

Kurp patiesībā dodas migranti, kuri ieradušies pie Polijas robežas?

© REUTERS / HANDOUTНелегальные мигранты на польско-белорусской границе
Нелегальные мигранты на польско-белорусской границе  - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Migrantiem, kuri atrodas uz robežas ar Poliju, šī valsts nebūt nav galamērķis. Baltkrievu tiesībsargi pastāstīja, kur vēlas nokļūt bēgļi
RĪGA, 15. novembris - Sputnik. Saskaņā ar Baltkrievijas centra "Sistemātiska tiesību aizsardzība" sniegtās informācijas, migranti, kuri ieradušies robežas ar Poliju, tiecas nokļūt nevis Varšavā, bet Minhenē, Erlangenē un Nirnbergā, raksta RIA Novosti.
Šī informācija ir publicēta "Sistemātiska tiesību aizsardzība" Telegram kanālā.
Pēc centra vadītāja Dmitrija Beļakova vārdiem, tiesībsargi jau ir saņēmuši 38 rakstveida pieteikumus ar lūgumu sniegt palīdzību.
Beļakovs apgalvo, ka visi pieteikumi tiks iztulkoti un notariāli apliecināti. Tapāt tuvākajā laikā baltkrievu tiesībsargi sazināsies ar minēto vācu pilsētu vadību, lai veicinātu bēgļu pārcelšanos.
Tikmēr Republikas padomes preses dienests ziņo, ka piecu dienu laikā vien Baltkrievija piegādāja 18,5 tonnas pārtikas bēgļiem, kuri atrodas pie robežas ar Poliju.
Turklāt cilvēki tika nodrošināti ar siltu apģērbu un segām.
Tāpat Baltkrievijas valdība organizēja migrantu apgādi ar ūdeni un sausām malkām. Sestdien, 13. novembrī, nometnē sāka darboties telšu pilsētiņa, kur arī var saņemt tiesisko palīdzību.

Pierobežas krīze

Kopš vasaras vidus Lietuva, Latvija un Polija vēsta par augošu aizturēto nelegāļu skaitu pie Baltkrievijas robežas. Kopš šī gada sākuma ES nelegāli mēģinājuši iekļūt vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku. Šajā kontekstā valstis izsludinājušas ārkārtējo stāvokli pierobežas rajonos, piesaista armiju un policiju robežas apsardzei.
Bēgļi pie dzeloņstiepļu žoga nelegālo migrantu nometnē uz Baltkrievijas un Polijas robežas - Sputnik Latvija, 1920, 13.11.2021
Viedoklis
Krīze ir neizbēgama. Eiropai jāpieņem smags lēmums
ES dalībvalstis apsūdz Minsku par migrācijas krīzes radīšanu. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atzīmēja, ka Rietumu sankciju dēļ valstij nav "ne naudas, ne spēku" savaldīt cilvēku plūsmu.
Baltkrievu robežsargi norāda, ka Latvija, Lietuva un Polija ar varu padzen bēgļus no savas teritorijas.
Ziņu lente
0