Politika

Lietuvas prezidents saskatījis "Kremļa roku" migrantu krīzē pie ES robežas

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasСитуация на белорусско-польской границе
Ситуация на белорусско-польской границе - Sputnik Latvija, 1920, 16.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Republikas prezidents Gitans Nausēda apsūdzēja Maskavu notiekošajā pie Baltkrievijas robežas ar Poliju un Lietuvu.
RĪGA, 16. novembris - Sputnik. Lietuvas prezidents Gitans Nausēda paziņoja par Krievijas saistību ar migrācijas krīzi pie Eiropas Savienības robežas.
Pirmdien tikšanās laikā Viļņā Baltijas republiku vadītāji apsprieda situāciju ar migrantiem. Pēc Nausēdas teiktā, tās bija "stratēģiskās" sarunas. Viņš uzsvēra, ka Latvijai, Lietuvai un Igaunijai ir ārkārtīgi svarīgi saskaņot savu nostāju attiecībā uz drošību, nelegālo migrāciju, sadarbību ES un NATO ietvaros.
Nausēda atzīmēja, ka Baltijas valstis vienojās kopā ar Poliju cīnīties pret Baltkrievijas "hibrīduzbrukumu", turklāt apsūdzēja Krieviju migrācijas krīzē.
"Pēdējie notikumi liek domāt, ka Krievija kaut kādā veidā ir saistīta ar šo krīzi, par to daudz tiek runāts," paziņoja Nausēda kopīgajā preses konferencē.
Lietuvas prezidents paudis, ka migranti, kas šobrīd atrodas uz Baltkrievijas robežas ar Poliju un Lietuvu, esot ieceļojuši no Maskavas. Nausēda precizēja, ka tieši no Krievijas galvaspilsētas migranti dodas uz Minsku.
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Krievijā
Atcerieties Irāku: Krievijas ĀM aicina Londonu atturēties no pārmetumiem Maskavai
8. novembrī bēgļu kolonna no Tuvo Austrumu valstīm – aptuveni divi tūkstoši cilvēku ieradās pie "Kuzņicas" robežkontroles punkta no Baltkrievijas puses. Polijas robežsargi neielaida migrantus kontrolpunktā. Bēgļi uzstādīja uz robežas teltis. Polija un Lietuva nosūtījušas bruņotos spēkus un militāro tehniku uz robežas kontroles punktiem.
Polijas valdība uzskata, ka pie robežas izveidojusies ļoti bīstama situācija – politiķi apgalvo, ka kontroles punkta "Kuzņica" aizsardzībai izsauktie varasiestāžu pārstāvji ir "frontes pirmā līnija". Varšava norāda, ka Krievija esot saistīta ar migrācijas krīzi pie Baltkrievijas robežas.
ES dalībvalstis apsūdz Minsku par migrācijas krīzes radīšanu.
Baltkrievijas valsts vadītājs deva padomu kaimiņvalstu valdībām: padomāt, pirms runāt, un uzsvēra, ka Minska noteikti dos atbildi, ja Eiropas Savienība ieviesīs jaunas sankcijas.
Нелегальные мигранты на польско-белорусской границе  - Sputnik Latvija, 1920, 15.11.2021
Pasaulē
Kurp patiesībā dodas migranti, kuri ieradušies pie Polijas robežas?
Ziņu lente
0