Pasaulē

Vācijā nosprausti "Ziemeļu straumes 2" sertifikācijas termiņi

© Sputnik / Илья ПиталевСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Ленинградской области
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Latvija, 1920, 11.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bundestāga deputāts ir pārliecināts, ka Kijeva nevar piedalīties gāzesvada "Ziemeļu straume 2" sertifikācijas procesā.
RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Gāzesvada "Ziemeļu straume 2" sertifikācija varētu noslēgties 2022. gada sākumā, sarunā ar RIA Novosti pastāstīja bundestāga deputāts, bijušais Ekonomikas un enerģētikas komitejas priekšsēdētājs Klauss Ernsts.
"Pagaidām ir daži nenoteikti aspekti, nepieciešami gāzesvada darbības sākumam, taču tos būs iespējams noregulēt. Domāju, "Gazprom" varēs tos nokārtot... Uzskatu, ka starts varētu būt, vēlākais, nākamā gada sākumā," teica Ernsts.
Юшков: Европа даже не заметит, когда РФ прекратит транзит газа через Украину - Sputnik Latvija, 1920, 31.10.2021
Video
Eksperts: Eiropa pat nepamanīs, kad Krievija pārtrauks gāzes tranzītu caur Ukrainu
Sarunā ar "RBK" vācu parlamentārietis nosauca par "pilnīgām muļķībām" vienošanos ar Vašingtonu, kas liek Berlīnei it kā atteikties no Krievijas gāzes, ja Maskava sākšot izmantot degvielas piegādes pret Kijevas.
"Kāpēc mēs nedrīkstam saņemt gāzi no Krievijas, ja Ukraina neapmaksā rēķinus? (..) Ja kāds Vācijā neapmaksā gāzes rēķinu, jo viņam nav naudas, viņam slēdz gāzes padevi. Tā ir normāla prakse, un krieviem arī jābūt atbilstošam tiesībām to īstenot," paskaidroja politiķis.
Ernsts pauda pārliecību, ka Kijeva un Varšava nevar piedalīties gāzesvada sertifikācijas procesā.
"Ziemeļu straume 2" stiepjas no Krievijas krasta pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai. To veido divi cauruļvadi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes apjomā gadā. Projekta būvdarbi noslēdzās septembra sākumā.
Patlaban rit Nord Stream 2 AG – neatkarīga gāzesvada operatora – sertifikācija. Tajā ir divi posmi: vispirms Vācijas kompetentā struktūra izstrādās lēmuma projektu, pēc tam to novērtēs Eiropas Komisija. Berlīne jau saņēmusi visus nepieciešamos dokumentus.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Krievijā
KF vicepremjers: "Ziemeļu straume 2" var stabilizēt situāciju ES gāzes tirgū
Ziņu lente
0