Pasaulē

Bez gāzes neatstās: "Gazprom" palielināja gāzes apjomus Eiropas krātuvēs

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasГазопровод высокого давления
Газопровод высокого давления - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau pieaug Krievijas gāzes piegādes apjomi Eiropai divos tranzīta maršrutos
RĪGA, 10. novembris - Sputnik.Krievijas kompānija "Gazprom" apstiprināja un sāka realizēt novembra plānu, kurā atrunāti gāzes piegādes apjomi un transportēšanas maršruti uz uzņēmuma pazemes krātuvēm Eiropā, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz kompānijas paziņojumu.
Pagājušajā nedēļā, lai nodrošinātu nepārtrauktu gāzes apgādi valstī ziemas laikā, "Gazprom" piepildīja pazemes krātuves Krievijā. Pēc tam kompānija atbilstoši Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumam sāka palielināt gāzes krājumus savās Eiropas krātuvēs.
Газокомпрессорная станция - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Viedoklis
Eiropa dabūjusi pa pieri ar gāzes bumerangu no Krievijas
Krievijas valsts vadītājs runāja par četrām "Gazprom" piederošajām pazemes gāzes krātuvēm (PGK) Vācijā un vienu — Austrijā.
Patlaban palielinās Krievijas gāzes piegādes apjomi divos tranzīta maršrutos. Tranzīts caur Ukrainas teritoriju uz Slovākiju var palielināties par 15% jeb aptuveni par 10 miljoniem kubikmetru. Piegāde pa Jamalas gāzesvadu ir pieaugusi gandrīz divreiz, bet gāzes tranzīts caur Poliju uz Vāciju var pietuvoties 20 miljoniem kubikmetru.
Piegāžu no Krievijas pieauguma fonā Eiropā sāka samazināties gāzes fjūčersu cenas. Pēc "ICE Futures" datiem otrdien decembra gāzes fjūčersu vērtība Nīderlandes dabasgāzes tirdzniecības biržā (TTF) samazinājās par 3% salīdzinājumā ar pirmdienas norēķinu cenu.
Все только начинается: Марцинкевич о ценах на газ и судьбе атомной энергетики - Sputnik Latvija, 1920, 05.11.2021
Video
Viss tikai sākas: Marcinkēvičs par gāzes cenām un kodolenerģētikas likteni
Pēdējo mēnešu laikā Eiropas Savienība saskārusies ar nopietnu gāzes cenu un elektroenerģijas vairumcenu pieaugumu. Oktobra sākumā notika straujš gāzes fjūčersu vērtības lēciens: 6. oktobrī tika fiksēts vēsturiskais maksimums — 1937 dolāri par tūkstoti kubikmetru pēc TTF indeksa. Kotējumu samazināšanas iemesls bija Putina rīkojums "Gazprom" palielināt gāzes apjomus Eiropas pazemes krātuvēs.
Ziņu lente
0