Latvijā

Rēzeknes slimnīcas pneimonologs: mēs nespēsim izbeigt izolācijas režīmu

© Sputnik / Sergey MelkonovПалата интенсивной терапии с тяжелыми пациентами с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе
Палата интенсивной терапии с тяжелыми пациентами с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Arī izolācijas režīma laikā cilvēki Rēzeknē stāv rindās "Lidl", bet nevakcinētie pacienti nonāk slimnīcās.
RĪGA, 8. novembris — Sputnik. Latvija nevarēs izbeigt izolācijas režīmu pēc 15. novembra, jo cilvēki pulcējas un vakcinācijas līmenis ir zems, it īpaši Latgalē, konstatēja Rēzeknes slimnīcas pneimonologs Konstantīns Ščerbakovs diskusijā "Vai Latgale ir gatava iziet no "lockdown" kopā ar visu Latviju?".
Viņš pastāstīja, ka Rēzeknes slimnīcā pārsvarā nonāk nevakcinētie pacienti, bet vakcinētajiem diagnosticētas pavadslimības.
Mediķis sarunas gaitā atzina, ka, iespējams, esot pesimists, tomēr, pēc viņa domām, nebūs iespējams izbeigt izolācijas režīmu 15. novembrī, jo patlaban viņš nejūt, ka būtu izolācija: mediķis, atgriežoties no darba, redz cilvēkus veikalos, rindā pie "Lidl".
Laboratorijas darbiniece - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2021
Mikrobioloģe: Covid-19 sācis mainīties četras reizes ātrāk nekā gripa
Viņš uzsvēra, ka nepieciešams vakcinēties – saslimstība pašlaik ir tik liela, ka antivielas saņems visi, taču vienkāršākais un drošākais paņēmiens tomēr ir vakcinācija. Mediķis ieteica nespēlēt "krievu ruleti" un necerēt uz dabīgo imunitāti. Vakcinācija ir iespēja nesaslimt un nenonākt slimnīcā.
Ščerbakovs konstatēja, ka argumenti par "nepārbaudītām vakcīnām" nav pat uzmanības vērti, jo tās saņēmis liels skaits cilvēku visā pasaulē – to var uzskatīt par lielāko pētījumu, kāds jebkad veikts farmaceitikā.
Tāpat, pēc mediķa vārdiem, arī arguments "mans ķermenis – mana darīšana" nav vērā ņemams, jo bez vakcinācijas cilvēks var inficēt, piemēram, savu māti, kas nonāks slimnīcā un mirs.
Oktobra vidū Ščerbakovs sociālajos tīklos pastāstīja, ka Rēzekne ieņem pirmo vietu valstī Covid-19 slimnieku skaita ziņā uz katru iedzīvotāju, un aicināja iedzīvotājus vakcinēties.
"Covid-19 pandēmija – tā ir ne tikai vīrusa, tā ir arī dezinformācijas pandēmija. Ilgus gadus cilvēce ar vakcīnu palīdzību cīnījusies pret vīrusu infekcijām. Jūsu priekšteči ar vispārējas un obligātas vakcinācijas palīdzību uzvarēja poliomielītu un bakas. Jūs paši un jūsu bērni jau sen esat "nočipoti" pret virkni vīrusu slimību, saskaņā ar vakcinācijas kalendāru. Ja jums kādreiz gadījies nonākt trauma punktā ar kādu griezumu, jums izdarīta pote pret stingumkrampjiem un, domājams, jūs nevaicājās, kā tā pētīta un kādas blaknes no tās iespējamas. Tikpat vienkārši jūs, nonācis slimnīcā, piekrītat jebkādām injekcijām un invazīvām manipulācijām. Jūs tās pieprasāt!
Tikai ar vakcīnu pret Covid-19 nez kāpēc ir citādi. Tieši vakcīna no Covid-19 visus kaut kā īpaši satrauc. Jūs esat gatavi dzert visvisādus fuflomicīnus, bet vakcīna pret Covid-19 prasa īpaši rūpīgu izmeklēšanu," viņš rakstīja savā lapā Facebook.
Головной мозг человека - Sputnik Latvija, 1920, 06.11.2021
Viedoklis
Viens biedējošāks par otru. Noskaidrots Covid-19 sakars ar smadzeņu nodzišanu
Jau oktobra vidū izskanēja ziņa, ka Latgales slimnīcās izveidojusies sarežģīta situācija: gultasvietu fonds gandrīz izsīcis, ārstu trūkst, personāls sūdzas par pārslodzi. Novembra sākumā Covid-19 pacientiem paredzētās gultasvietas Latgales slimnīcās bija aizpildītas par 90%.
Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, oktobra nogalē starp republikas nozīmes pilsētām zemākais vakcinācijas līmenis bija Rēzeknē (37%). Tobrīd pilnībā vakcinēti bija 48% Latvijas iedzīvotāju.
Ziņu lente
0