Latvijā

No Covid-19 nevakcinētie ir apdraudēti: Saeima atļāvusi atlaist viņus no darba

© Pixabay / epicantusVīrietis tukšā birojā
Vīrietis tukšā birojā  - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba devējiem piešķirtas tiesības atlaist no darba Covid-19 profilaksei nevakcinētos darbiniekus vismaz triju mēnešu laikā pēc atstādināšanas no darba.
RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus, kas dāvā tiesības darba devējiem atlaist no Covid-19 nevakcinētos darbiniekus, uz kuriem attiecas vakcinācijas prasība, vēsta Mixnews.lv.
Grozījumi "Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā" ļauj darba devējam atlaist darbinieku, ja viņš nav vakcinējies trīs mēnešu laikā pēc atstādināšanas. Darba devēja pienākums būs izmaksāt kompensāciju darbiniekam vienas mēnešalgas apmērā.
Veikalā Mere - Sputnik Latvija, 1920, 01.11.2021
Latvijā
Danusēvičs: kad nebūs ko ēst, cilvēki būs spiesti vakcinēties
Tieslietu ministrija norādīja: ja darbiniekam nav sertifikāta par vakcināciju vai pārciestu slimību, kas nepieciešams darba pienākumu pildīšanai, ar to pietiks, lai uzskatītu viņu par neatbilstošu izpildāmajam amatam.
Ja darbinieku nav iespējams pārcelt uz citu dienestu vai ļaut strādāt attālināti, viņu var atstādināt vai nosūtīt dīkstāvē līdz Covid-19 sertifikāta saņemšanas brīdim. Šajā periodā darbiniekam algu neizmaksās.
Pie tam atzīmēts: ja darba devējs nepieder pie valsts pārvaldes aparāta, viņš var turpināt izmaksāt algu atstādinātajam darbiniekam.
Ja pēc atstādināšanas maksimālā perioda – trim mēnešiem – darbinieks bez objektīva iemesla nav saņēmis sertifikātu, darba devējam būs tiesības pārtraukt darba attiecības, izmaksājot pabalstu vienas mēnešalgas apmērā.
Koronavīrusa slimnieku nodaļa - Sputnik Latvija, 1920, 26.10.2021
Latvijā
Saeima izskatīs petīciju par nevakcinēto ārstēšanu par maksu
Tāpat Saeima pieņēmusi grozījumus likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu". Tie paredz, ka darbnespējas lapas apmaksa tiks veikta tikai gadījumā, ka cilvēks, kas bijis spiests ņemt slimības lapu, bijis vakcinēts pret Covid-19 vai saņēmis ārstu konsilija slēdzienu par nepieciešamību atlikt vakcināciju.
Atgādināsim, ka par lēmumu sašutusi deputāte Jūlija Stepaņenko. Viņa paziņoja, ka grozījumi ir "kliedzošs cilvēktiesību pārkāpums", radīs grūtības ekonomikā un novedīs cilvēkus līdz izmisumam.
Ziņu lente
0