Latvijā

Saeima izskatīs petīciju par nevakcinēto ārstēšanu par maksu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKoronavīrusa slimnieku nodaļa
Koronavīrusa slimnieku nodaļa - Sputnik Latvija, 1920, 26.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divu nedēļu laikā petīcija savākusi desmit tūkstošus parakstu, kas nepieciešami tās izskatīšanai Saeimā.
RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Šonedēļ Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija izskatīs iniciatīvu par pienākumu nepamatoti nevakcinētajiem patstāvīgi segt izdevumus par ārstēšanos no Covid-19, vēstīts Saeimas vietnē.
Komisijas sēde notiks 27. oktobrī attālinātā režīmā. Uz tikšanos uzaicināts iniciatīvas autors Sandis Kravalis un Veselības ministrijas pārstāvis.
Пациент с COVID-19 в палате интенсивной терапии в коронавирусном отделении Даугавпилсской региональной больницы - Sputnik Latvija, 1920, 25.10.2021
Latvijā
Sākta parakstu vākšana par pārslimota Covid-19 sertifikāta termiņa pagarināšanu
Vietnē Manabalss.lv publicētajā petīcijā teikts, ka slimnīcās nonāk aizvien lielāks skaits nevakcinētu pacientu ar SARS-CoV2 infekcijas vidēji smagu un smagu gaitu. Viņu ārstēšana slimnīcā, it īpaši intensīvās terapijas vai reanimācijas nodaļās, rada valstij milzīgus izdevumus.
"Saeimai ir likumiski jānostiprina, ka pandēmiju gadījumos pilngadību sasniegušām personām, kas atsakās no vakcīnas un inficējas (šajā gadījumā ar COVID-19), ir jābūt atbildīgām par savu izvēli nevakcinēties un jāsedz vismaz daļa no ārstēšanās izmaksām. Pilngadīgās personas, izmantojot valsts nodrošinātās bezmaksas vakcīnas, lielā mērā var palīdzēt valstij izvairīties no šīm izmaksām un pasargāt sevi no smagas slimības gaitas un nāves," teikts petīcijā.
Bez tam petīcijā norādīts, ka cilvēkiem ir jāiemācās ne vien cienīt dažādus viedokļus, bet arī atbildēt par savu viedokli un ar to neradīt apgrūtinājumus un papildu izmaksas ne citiem sabiedrības locekļiem, ne valstij.
Машина Службы неотложной медицинской помощи в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Latvijā
Mediķe: "ātrie" strādā ar Covid pacientiem, lai viņi nenomirtu rindā uz slimnīcu
Divu nedēļu laikā petīcija savākusi desmit tūkstošus parakstu, kas nepieciešami tās izskatīšanai Saeimā.
Aizvadītajā nedēļā lielākajā daļā slimnīcu valstī plānveida pakalpojumu sniegšana apturēta, ņemot vērā Covid-19 pacientu skaita pieaugumu. Sestdien, 23. oktobrī, Latvijā hospitalizēti 206 pacienti ar diagnozi Covid-19 – tas ir rekordliels rādītājs. Sasniegti rekordi arī jaunu hospitalizācijas gadījumu un smagā stāvoklī esošu pacientu skaita ziņā.
Ziņu lente
0