Pasaulē

Ēdiet mīļie, ēdiet, tik un tā jāmet laukā: Lietuva dāvina Ukrainai bojātu lidmašīnu

© Sputnik / Sergey MelkonovУчебно-тренировочный Aero L-29 Delfin
Учебно-тренировочный Aero L-29 Delfin - Sputnik Latvija, 1920, 06.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuva ar plašu žestu dāvina Ukrainai mācību kara lidmašīnu L-39ZA (Albatros). Tiesa, ar bojātu dzinēju. Kā zināms, dāvātam zirgam zobus neskaita.
Vecajā kinokomēdijā "Volga, Volga" bija tāda jautra dziesmiņa: "Amerika Krievijai uzdāvāja tvaikoni: priekšā tvaiks, pakaļā rats, un kust tas gauži, gauži lēni!". Vecā dziesma ataino Ukrainas Bruņoto spēku dzīvi. Lielbritānija uzdāvinājusi Kijevai veclaicīgu ledlauzi, beļģi pat nav atraduši laiku aizkrāsot rūsu uz senā kuģa sāniem, kas patētiski noenkurojās Očakovas ostā.
Arī Lietuvai negribas atpalikt no vecākajiem brāļiem NATO. Labs iegansts tikt vaļā no pašmāju metāllūžņiem, runājot par "brālīgu palīdzību", portālā Sputnik Lietuva stāsta analītiķis Vladimirs Matvejevs.
Republikas Aizsardzības ministrija ar lepnumu ziņo: "Ukrainas armijai tiks nodota mācību kara lidmašīna Albatros." Lai padarītu dāvanu vēl zīmīgāku, vārdu "mācību" akurāti aizvietojusi ar "kara". Sak, "separus Donbasā" sitīs arī lietuviešu lidmašīna.
Латвийские военные - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2021
Viedoklis
Neticams dāsnums: Latvija nodevusi Ukrainai apvidus mašīnas no 40. gadiem
Tiesa, vispirms lidmašīnai nekaitētu salabot dzinēju, bet citādi tā ir gluži kā jauna. Jā, AM stāsta, ka "lidmašīna nelido no 2019. gada dzinēja bojājuma dēļ", bet "lai tā stāvoklis nepasliktinātos, to iekonservēja, bet 2021. gada aprīlī pavisam norakstīja".
Lūk, kāda dāsna dāvana Ukrainas lidotājiem. Vai lietuviešu Albatros pacelsies Ukrainas debesīs? Tas ir retorisks jautājums. Toties munīcija, ko Lietuva sākusi piegādā Ukrainai jau kopš cīņu sākuma Ukrainas dienvidaustrumos, - tas ir fakts, par ko vēl nāksies atbildēt. Lietuvas Bruņotie spēki jau pārgājuši pie NATO standartiem, un padomju kalibra patronas vairs nebija vajadzīgas. Tomēr Donbasa iedzīvotāju slepkavībām tās itin labi noder.
Arī politiskajā frontē Viļņa ir kaismīgākā Kijevas valdības aizstāve.
Septiņu kara gadu laikā Lietuvas politiskajā bomondā neviens nav iedrošinājies nosodīt asiņainos notikumus.
Bet paši mežonīgākie Lietuvas patrioti no Eiropas Parlamenta tribīnēm izkliedz lāstus Doņeckas un Luganskas iedzīvotājiem un auro: "Krima ir Ukraina!"

Ukraina provocē skarbu Krievijas atbildi

Interesanti, ka Viļņa nolēmusi dāvināt Ukrainai lidmašīnu kārtējās histērijas fonā, kas izcēlusies UBS Ģenerālštābā un Rietumu medijos: sak, Krievija gatavojot kārtējo "uzbrukumu" Ukrainai. Smoļenskas apgabalā dislocētos tankus pat dēvē par "Krievijas karavīru izvietošanu uz Ukrainas robežas".
Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2019
Ukrainai uzdāvinātie amerikāņu kuģi – metāllūžņi
"Neapšaubāmi, viņi tam gatavojas, taču, ja Putins sāks karu, Ukrainā viņu gaida "asinspirts", un ar teritoriju ieņemšanu lieta nebeigsies," draudīgi apgalvoja ģenerālleitnants, bijušais UBS Ģenerālštāba priekšnieka vietnieks Igors Romaņenko.
Kremlis jau vairākkārt paziņojis, ka nepatiesās ziņas no Kijevas un Rietumu puses uzskata par provokāciju, kuras mērķis ir piespiest Krieviju spert atbildes soļus.
To spilgti apliecina arī militārās mācības Melnajā jūrā ar ASV un NATO kara kuģu dalību.
Kā šajās provokācijās vēl piedalīsies Lietuva? Varbūt uzdāvinās Kijevai vēl vienu Albatros, kas, pēc AM ziņām, "2011. gada augustā mācību laikā sadūrās ar franču iznīcinātāju Mirage 2000, nogāzās purvā un kopš tā laika nav ekspluatācijai piemērots"?
Ukrainas aizsardzības ministrs Andrejs Tarans un ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Viedoklis
"Stāties pretī Krievijai": NATO palīdzēs Ukrainai noslepkavot lielāku skaitu cilvēku
Nesen Lietuvas Valsts aizsardzības padome nolēma nosūtīt valsts GKS lepnumu – lidojumiem piemērotu kara transporta lidmašīnu Spartan uz Mali – misijā, ko vada Francija. Tātad tik saspringtā brīdī, kad krievi nupat, nupat jau okupēs brīvību mīlošo Lietuvu, tās debesis paliks bez saviem Gaisa kara spēkiem.
Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.
Ziņu lente
0