Latvijā

Ārsti pastāstīja, kāpēc mirst pret Covid-19 vakcinētie pacienti

© Sputnik / Sergey MelkonovМедицинские работники готовят палату к приему пациентов с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе
Медицинские работники готовят палату к приему пациентов с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 04.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visbiežāk stacionāros nonāk pacienti, kuri nav pabeiguši pilnu vakcinācijas pret Covid-19 kursu, bet visbiežākais nāves iemesls ir smagas blakus hroniskas saslimšanas, norada mediķi.
RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Pret Covid-19 vakcinētie pacienti visbiežāk mirst no smagām blakus slimībām, liecina Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) mediķu pieredze. Nevakcinēto Covid-19 pacientu nāves visbiežākais iemesls ir plaušu saslimšana vai to izraisītā komplikācija, ziņo Latvijas Televīzija.
RAKUS Toksikoloģijas klīnikā ārstē tikai Covid-19 pacientus, šeit var uzņemt 24 pacientus – 22 gultas jau ir aizņemtas. No 22 pacientiem divi ir pilnībā vakcinēti.
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija, 1920, 29.10.2021
Latvijā
Rīgas Austrumu slimnīcā atsācis darbu mobilais morgs
Līdzīga pieredze ir arī slimnīcas uzņemšanas nodaļā. "No hospitalizētiem pacientiem, kuriem hospitalizācijas iemesls ir Covid-19, no desmit viens ir vakcinēts, jā," pastāstīja slimnīcas Neatliekamās medicīnas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.
Toksikoloģijas un sepses klīnikas mediķu pieredze liecina, ka visbiežāk slimnīcā nonāk pacienti, kuri nav pabeiguši pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19.
Tāds ir stacionāra jaunākais pacients – viņam ir tikai 19 gadi, smaga pneimonija un saņemta viena vakcīnas pret Covid-19 deva.
"Viņš ir saņēmis pirmo vakcīnu "Pfizer", tas bija oktobra vidus un tad nepilnas divas nedēļas pēc tam parādījās simptomi. Būtiska problēma ir lieks svars, sver pāri 120 kilogramiem," sacīja klīnikas vadītājs Oļegs Šuba.
Медицинский работник в отделении интенсивной терапии в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 03.11.2021
Latvijā
Ar Covid-19 inficēto slimnīcu darbinieku skaits mēneša laikā pieaudzis trīs reizes
Pieredze liecina, ka mirušajiem, kuri bija vakcinēti, bez Covid-19 bija arī citas slimības.
"Ja mēs vērojam pacientus, kas no Covid iet bojā, viņi aiziet pamatā ar plaušu saslimšanu vai komplikāciju, kas radusies. Bet ne no Covid, tā ir tā hroniskā blakus pataloģija, kas dekompensējas – gan cukura diabēts, gan pārciesti insulti, hroniskas plaušu saslimšanas un ar lieko svaru. Vakcinācija cilvēku nepadara par nemirstīgu," uzsvēraŠuba.
Ziņu lente
0