Latvijā

Ar Covid-19 inficēto slimnīcu darbinieku skaits mēneša laikā pieaudzis trīs reizes

© Sputnik / Sergey MelkonovМедицинский работник в отделении интенсивной терапии в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе
Медицинский работник в отделении интенсивной терапии в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 03.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban 629 Latvijas slimnīcu darbinieki ir inficēti ar koronavīrusu, vēl 525 cilvēkiem ir jāievēro pašizolācija.
RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Ar Covid-19 inficēto darbinieku skaits mēneša laikā pieauga trīs reizes, liecina Veselības ministrijas apkopotā statistika, vēsta Тvnet.lv.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts otrdien valdības sēdē uzsvēra, ka saslimstības līmenis mediķu vidū nav tikpat augsts kā iepriekšējā sezonā, taču vērojams pakāpenisks prombūtnē esošo un Covid-19 inficēto darbinieku skaita pieaugums. Patlaban 629 Latvijas slimnīcu darbinieki ir inficēti ar koronavīrusu, vēl 525 cilvēkiem ir jāievēro pašizolācija.
Veikalā Mere - Sputnik Latvija, 1920, 01.11.2021
Latvijā
Danusēvičs: kad nebūs ko ēst, cilvēki būs spiesti vakcinēties
Līdzīga situācija bija februāra beigās, kad 637 slimnīcas darbinieki tika inficēti, bet 529 atradās pašizolācijā.
Salīdzinot ar oktobra sākumu, inficēto stacionāru darbinieku skaits palielinājās trīs reizes, piemēram, nedēļā no 27. septembra līdz 3. oktobrim Covid-19 tika konstatēts 156 veselības aprūpes nozares darbiniekiem, bet no 4. līdz 10. oktobrim – 224 darbiniekiem.
Kritiskā situācija tika novērota slimnīcās arī 2020. gada beigās, kad bija inficēti teju 1500 darbinieku, taču vēlāk situācija uzlabojās.
Iepriekš Latvija ir lūgusi ES atbalstu un starptautisko palīdzību dažāda medicīnas aprīkojuma un ierīču nodrošināšanai. Pirmais palīdzības posms — papildu aprīkojums Covid-19 slimnieku gultām, plaušu mākslīgas ventilācijas aparāti. Ja situācija paliks smaga, tad intensīvās terapijas pacientus varētu būt nepieciešams pārvietot uz ārzemēm, arī plānots piesaistīt ārvalstu mediķus.
Ziņu lente
0