Latvijā

Ja notiks CSNg: RAKUS nāksies sākt pacientu prioritizēšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija, 1920, 03.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā gultu vietas ir aizņemtas par 100%, ja notiks smags ceļu satiksmes negadījums, ārstiem būs jāizvēlas kuru pacientu glābt.
RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas iespējas ir izsmeltas, drīzumā nāksies sākt pacientu prioritizēšanu, paziņoja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma".
Patlaban RAKUS ir atvērtas vairāk nekā 500 gultas Covid-19 pacientiem, kas ir trešdaļa no valsts līdzšinējās jaudas, pēc pāris nedēļām blakus esošajā Bērnu slimnīcas nodaļā tiks aprīkotas vēl 240 vietas.
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija, 1920, 29.10.2021
Latvijā
Rīgas Austrumu slimnīcā atsācis darbu mobilais morgs
Slimnīcas noliktavas telpās tika iekārtota pagaidu intensīvās aprūpes nodaļa. Tā atvēlēta neinficētajiem pacientiem, jo citās nodaļās ārstē Covid-19 pacientus.
Pirmdien, 1. novembrī, pacientu skaits ar Covid-19 Latvijas slimnīcās palielinājās no 1526 līdz 1592 cilvēkiem, 189 no viņiem ir smagā stāvoklī. Paeglītis paziņoja, ka vakar tika sasniegts vēl viens antirekords - Austrumu slimnīcā ārstējās 398 Covid-19 pacienti, tostarp 74 - intensīvās terapijas nodaļā.
"Šis skaits ir diezgan liels un ar katru dienu diemžēl tikai palielinās. Jebkurā mirklī varam nonākt situācijā, kad jāsāk šķirot pacientus, jo intensīvās terapijas gultas ir gandrīz 100% aizņemtas," uzsvēra slimnīcas vadītājs.
"Ja, piemēram, notiks kāda avārija, var sākties pacientu prioritizēšana," viņš paziņoja.
Машина Службы неотложной медицинской помощи в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 19.10.2021
Latvijā
Mediķe: "ātrie" strādā ar Covid pacientiem, lai viņi nenomirtu rindā uz slimnīcu
Saeimas pieņemtie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā sniedz Ministru kabinetam tiesības noteikt intensīvās terapijas resursu izmantošanas principus Covid-19 pandēmijas laikā. Saskaņā ar grozījumiem slimnīcu pārslogošanas gadījumā drīkst šķirot pacientu plūsmas prioritārajās un pārējās atkarībā no medicīniskajām indikācijām.
Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja aizvakar atbalstīja lēmumu par papildu gultu atvēršanu Covid-19 slimniekiem 1. un 2. pilsētas slimnīcās. Plānots, ka katrā no slimnīcām tiks aprīkotas 150 vietas. Gadījumā, ja valsts nepiešķirs finansējumu skābekļa sistēmas izbūvei, kas nepieciešama, lai nodrošinātu stacionārā Covid-19 pacientu ārstēšanai nepieciešamo skābekļa plūsmu, šie izdevumi tiks segti no pašvaldības budžeta.
Ziņu lente
0