Latvijā

Latvijas iedzīvotāji stāsta, ko vēlas redzēt Ministru prezidenta postenī

Сейм Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 31.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedrība regulāri kritizē Latvijas premjerministru Krišjāni Kariņu, tomēr visai liela daļa SKDS aptaujāto vēl aizvien vēlas redzēt viņu valdības priekšgalā. Tiesa, favorīta vietā ir cits politiķis.
RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Oktobra sākumā pētījumu centrs SKDS organizēja aptauju starp 933 Latvijas iedzīvotājiem, taujājot, ko viņi vēlas redzēt premjerministra postenī nākamās Saeimas laikā, jo kārtējās vēlēšanas vairs nav aiz kalniem, vēsta Mixnews.lv.
Neskatoties uz to, ka pašreizējā krīzes situācijā, pašreizējais premjers Krišjānis Kariņš no "Jaunās Vienotības" saskaras ar virkni pārmetumu, viņu tomēr gatavi atbalstīt 33,9% aptaujāto.
Латвийские политики Айнарс Шлесерс и Вилис Криштопанс(справа) - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Latvijā
Ekspremjers: Latvijas reindustrializācija – Kariņa murgi
Tomēr īstenais respondentu favorīts ir bijušais Ventspils mērs, Ventspils domes deputāts Aivars Lembergs, kurš pašlaik izcieš sodu cietumā, taču pūlas strādāt arī ieslodzījuma vietā.
Lembergu atbalstījuši 36% aptaujāto. Un viņš ierindojies pirmajā vietā ministru kandidātu reitingā. Viņu pārsvarā atbalsta vīrieši 45-54 gadu vecuma grupā. Īpaši populārs viņš ir Latgalē, kā arī starp nestrādājošiem cilvēkiem ar zemu ienākumu līmeni, rāda aptaujas rezultāti. Tāpat atzīmēts, ka savas simpātijas viņam pauduši arī krievvalodīgie.
Savukārt Kariņu premjerministra postenī, pēc SKDS datiem, redz cilvēki ar augstiem ienākumiem, kā arī latvieši.
Trešajā vietā pēc Kariņa ierindojusies Zaļo un zemnieku savienības pārstāve Dana Reizniece-Ozola – viņu atbalsta 27,5% respondentu.
Protesta akcija pie Rīgas pils - Sputnik Latvija, 1920, 27.09.2021
Latvijas tautai ir jāaizsargājas pašiem no savas valdības! Raksta latviešu mediji
Ceturtajā vietā – aizsardzības ministrs Artis Pabriks no "Attīstībai/Par!" – viņa kandidatūru atbalsta 26,4% aptaujāto. Viņam seko ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs no "Jaunās Vienotības", kuru atbalsta 24,9% respondentu.
Vēl 11,2% respondentu gatavi atdot balsis par tieslietu ministru Jāni Bordānu no Jaunās konservatīvās partijas. 7,5% respondentu nobalsotu par zemkopības ministru Kasparu Gerhardu no Nacionālās apvienības.
Opozīcijā strādājošais politiķis Aldis Gobzems, kurš dibinājis partiju "Likums un kārtība", parādījis pašu augstāko negatīvo rezultātu – 74,6% aptaujāto uzskata viņu par pašu nepiemērotāko premjera postenim. Aināru Šleseru, kurš organizējis partiju "Latvija pirmajā vietā" un pēdējā laikā organizē pretvalstiskus mītiņus, kam pulcējas tūkstošiem cilvēku, par nepiemērotu uzskata 72,4%. Un 69,5% aptaujāto uzskata, ka premjera postenim absolūti nepiemērots ir pašreizējais veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Kravas automašinas - Sputnik Latvija, 1920, 28.07.2021
Viedoklis
Latvieši vairs neprot vadīt mašīnas... Bet valsti?
Ziņu lente
0