Latvijā

Krievijas ĀM par Sputnik un Baltnews žurnālistu vajāšanu: drūma aina

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 31.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Notikumi Latvijā uzskatāmi demonstrē Rietumos dziļi iesakņojušos dubulto standartu praksi, uzsvēra Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.
RĪGA, 31. oktobris – Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova preses brīfingā komentēja izmeklēšanu pret Sputnik un Baltnews žurnālistiem Latvijā.
26. oktobrī Latvijas Valsts drošības dienests noslēdza izmeklēšanu kriminālprocesu pret 14 žurnālistiem, kas sadarbojās ar Krievijas portāliem Sputnik un Baltnews. Lieta nodota prokuratūrā, tās figuranti sākuši saņemt oficiālos lēmumus par saukšanu pie kriminālatbildības.
VDD logo - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2021
Latvijā
VDD nodevis kriminālvajāšanai prokuratūrai lietu pret Sputnik autoriem
"Drūma aina. Pilnībā ignorējot mūsu daudzkārtējos aicinājumus atteikties no destruktīvi politizētā kursa – mediju segregācijas lojālajos un nepatīkamajos, pārtraukt savas informatīvās telpas tīrīšanu no Krievijas un krievvalodīgajiem medijiem, Rīga joprojām dara savu," teica Zaharova.
Tādējādi, pēc viņas vārdiem, visus savus paziņojumus par pieturēšanos pie plurālisma un vārda brīvības Latvija pārvērš par tukšām deklarācijām.
"Pie tam nebūt ne pirmo reizi Latvijas varasiestādes aizsedzas ar mākslīgām atsaucēm uz ES sankcijām ar mērķi piešķirt leģitimitātes ilūziju savam tiešajam, agresīvajam uzbrukumam preses brīvībai," viņa uzsvēra.
Maskava ar šo jautājumu jau vairākkārt vērsusies kompetentajās starptautiskajās struktūrās, norādīja Zaharova, taču nekāda saprotama un iedarbīga reakcija nav redzama.
Пульт от телевизора - Sputnik Latvija, 1920, 29.09.2021
Latvijā
"Krievijai tas ir stingri jāpārtrauc": Babajans un Norkins par mediju apspiešanu Latvijā
"Kur ir EDSO? Kur ir speciālais pārstāvis vārda brīvības jautājumos, kur ir institūts, kur ir šī pārstāvja speciālais ofiss? Tur taču strādā liels skaits cilvēku... Gribētos kaut kādu saprotamu reakciju. Patiesībā agrāk mēs aicinājām reaģēt, bet tagad pieprasām atskaiti, un mums uz to ir tiesības. Tāpēc ka notiekošais, piemēram, Latvijā uzskatāmi demonstrē Rietumos dziļi iesakņojušos dubulto standartu praksi: fundamentālo brīvību rupja pārkāpšana tiek nekaunīgi noklusēta, ja runa ir par tā saucamajiem savējiem," teica Zaharova.
Iepriekš krievvalodīgajiem Latvijas žurnālistiem, arī korespondentiem, kuri sadarbojas ar portāliem Baltnews un Sputnik Latvija, izvirzītas apsūdzības par ES sankciju režīma pārkāpumiem, pie viņiem notika kratīšanas, aizliegts pamest valsti. Žurnālisti, kas gatavo materiālus minētajiem medijiem, nav to darbinieki – viņi ir ārštata autori.
Sputnik Latvija un Baltnews saistīti ar mediju grupu "Rossija segodņa", pret kuras ģenerāldirektoru vērstas ES sankcijas. Krievijas ĀM atzīmēja, ka sankcijas ir individuālas, attiecinātas pret Kiseļovu, tās nevar attiecināt uz visiem, kas sadarbojas ar holdingu.
Логотип международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2021
Politiķis: Baltijā vērojama krievvalodīgo mediju totāla likvidācija
Baltijas valstu valdības regulāri ar sadomātiem ieganstiem liek šķēršļus Krievijas un krievvalodīgo mediju darbam. Baltijas valstis jau sen ir piemirsušas preses brīvības un informācijas izplatīšanas brīvības pamatprincipus, atzīmēja Krievijas Žurnālistu savienība.
Krievijas ĀM jau norādīja uz Baltijas valstu nepārprotami koordinēto rīcību ar tām nepatīkamiem medijiem. Tāda rīcība uzskatāmi demonstrē, ko vērti Viļņas, Rīgas un Tallinas demagoģiskie izteikumi par pieturēšanos pie demokrātijas un vārda brīvības principiem, uzsvēra resors.
Ziņu lente
0