Latvijā

Izber atkritumus pie durvīm, dzied, ka pandēmijas nav: NMPD vadītāja sastopas ar agresiju

© Sputnik / Sergey MelkonovСкорая помощь в Даугавпилсе
Скорая помощь в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 31.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieaugot Covid-19 izplatībai un epidemioloģiskajiem ierobežojumiem, aug arī agresijas izpausmes sabiedrībā, tostarp – arī pret ārstiem.
RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule ne vienu vien reizi stāstījusi, ka mediķi saskaras ne vien ar augošu slodzi, bet arī bieži spiesti uzklausīt apvainojumus un pat draudus. Arī viņai pašai nācies sastapties ar agresiju. Par savu negatīvo pieredzi Cipule pastāstīja RigaTV 24 ēterā.
"Jā, es arī pati saskaros ar situācijām, kad man pie mājas durvīm izber miskasti vai cilvēku grupa dzied, ka pandēmijas nav. Tas ir diezgan traucējoši un mēs priecātos, ja mums vienkārši ļautu darīt savu darbu," teica Cipule.
Mediķi Covid-19 nodaļā - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2021
Latvijā
Cipule: veselības aprūpes sistēmu nāksies nomainīt pret katastrofu medicīnu
Viņa atgādina, ka NMPD palīdz cilvēkiem, kam vajadzīga medicīniska palīdzība, un vēlas darīt to pēc iespējas labāk, taču negatīvās emocijas, ar ko saskaras mediķi, vēl sarežģī viņu darbu.
Iepriekš Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks paziņoja, ka Valsts policija nopietni kontrolēs naidīgus komentārus un draudus ārstiem, policistiem, citu dienestu darbiniekiem, apsargiem, žurnālistiem, kā arī augstu stāvošām amatpersonām.
Valsts policija konstatēja, ka patlaban apstākļi ir ļoti saspringti, ārstu un citu dienestu darbam nopietni draudzē. Naidīgi komentāri, draudi, agresivitāte pret mediķiem, policistiem, apsargiem, augstākajām amatpersonām un žurnālistiem tiks novērtēti ļoti stingri. Policija būs īpaši stingra pret agresoriem, un cilvēkiem vajadzētu aptvert, ka tamlīdzīgas darbības var novest pie kriminālatbildības.
Ja tiks fiksēta ziņa, kas satur draudus kādam cilvēkam, speciālisti pārbaudīs datus un konstatēs atbildības pakāpi, - tā var būt gan administratīva, gan krimināla, uzsvēra Ruks.
Центр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Latvijā
Vakcinācijas kabinetos cilvēki "kļūst agresīvi draud, kliedz, psiho"
Ziņu lente
0