Latvijā

Vakcinācijas kabinetos cilvēki "kļūst agresīvi draud, kliedz, psiho"

© Sputnik / Sergey MelkonovЦентр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге
Центр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāda Latvijas iedzīvotāja mikroblogošanas vietnē Twitter pastāstīja par savas draudzenes negatīvo pieredzi, kura strādājot vakcinācijas kabinetā.
RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Kāda Latvijas iedzīvotāja pastāstīja Twitter vietnē par to, cik grūti nākas vakcinācijas centru darbiniekiem. Sievietes draudzene, kas strādā vakcinācijas punktā, atklāja, ka vakcinācijas kabinetos cilvēki reizēm kļūst agresīvi.
"Cilvēki esot agresīvi un draud, kliedz, psiho. Rindas garums brīžiem pat 5 stundas. Policija tika iesaistīta vairākas reizes. Vakar pēc darba bijis bail pa tumsu iet mājās pēc visa tā, kas pa dienu piedzīvots," raksta Ilze Lei
Publikāciju komentēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule.
Viņa apliecināja, ka apvainojumi tiešām kļuva par dienesta dispečeru ikdienu, un agresija sabiedrībā tikai pieaug.
"Diemžēl sabiedrības agresijas līmenis aug. Lamas un pazemojumi šobrīd ir NMPD dispečeru ikdiena. Brigādes nereti izsaukumos sastopas ar agresīvu radinieku dažāda veida draudiem, kuri uzstāj, ka pacients ir jānogādā stacionārā pat pirms mediķi izvērtējuši pacienta stāvokli," raksta Cipule.
Atgādinām, ka par agresijas līmeņa pieaugumu sabiedrībā runāja jau 2020. gadā.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Agrita Junkere stāstīja, ka cilvēki ierodoties slimnīcā, klaji demonstrē nepakļaušanos slimnīcas prasībām. Ļoti bieži izsaka pretenzijas un pat draudus. Slimnīcas apsargiem nācās skaidrot neapmierinātiem pacientiem un apmeklētājiem stacionāra iekšējos noteikumus.
Stradiņa slimnīcas pārstāve Janita Veinberga savukārt pastāstīja, ka tās darbinieki biežāk saskaras nevis ar agresiju, bet gan ar satraukumu un neskaidrību par slimnīcas darbu nākotnē.
Onkoloģijas centrā Rīgā nonāca tiktāl, ka apmeklētājs izvilcis ieroci. Vīrieti neielaida slimnīcā, viņš centās ielauzties, pēkšņi izvilka pistoli un sāka draudēt personālam. Par laimi, apsargs laikus piesteidzās un neitralizēja pārkāpēju.
Ziņu lente
0