Latvijā

Tirdzniecībā prognozē kadru deficītu. Runa nav tikai par vakcināciju

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПокупатели оплачивают покупки в гипермаркете
Покупатели оплачивают покупки в гипермаркете - Sputnik Latvija, 1920, 30.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija darba tirgū pārtikas produktu mazumtirdzniecības nozarē pastāvīgi mainās un atkarīga ne tikai no pandēmijas, tomēr obligātās vakcinācijas prasība radījusi satraukumu. Novembrī var padziļināties kadru trūkuma problēma, prognozēja eksperte.
RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Obligātās vakcinācijas ieviešana pārtikas produktu tirdzniecības nozares darbiniekiem radījusi pārsteigumu, un novembra vidū, kad sertifikāti būs obligāti un PĶR testi vairs netiks pieņemti, kadru trūkuma problēma saasināsies, paziņoja mazumtirdzniecības tīkla "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine, vēstīja Тvnet.lv.
Sajukumu un sašutumu nozarē raisīja ne tikai obligātās vakcinācijas prasība, bet arī neatrisinātie jautājumi par pietiekamu vakcīnu un testu skaitu," viņa teica.
Ноутбук на столе - Sputnik Latvija, 1920, 29.10.2021
Latvijā
85 cilvēki ar darbnespējas lapu vienā uzņēmumā vienlaikus. Kā tas saistīts ar vakcināciju?
Vārtukapteine atklāja, ka uzņēmums pastāvīgi saņem izmisušu veikalu īpašnieku zvanus, jo tuvākās laboratorijas nespēj nodrošināt sertificētu testēšanu, tās nav iespējams sazvanīt, nākas gaidīt garās rindās, bet vakcinācijas centri nevarēja uzņemt visus, kas vēlējās vakcinēties, tāpēc vakcinācijas sertifikāti stāsies spēkā vienīgi pēc 15. novembra.
Viņa norādīja, ka arī vairāki darbinieki ir apmulsuši – cilvēkus ar spēku spiež vakcinēties, nevis sniedz argumentētu, profesionālu skaidrojumu, un tāds mehānisms rada tikai pretestību.
Pēc viņas domām, novembra vidū padziļināsies kadru trūkuma problēma.
Starptautiskā autobusa vadītājs - Sputnik Latvija, 1920, 26.10.2021
Latvijā
Nevakcinētos autovadītājus no Latvijas jau gaida darbā Vācijā
28. septembrī valdība apstiprināja jaunu prasību cīņā ar Covid-19 izraisīto krīzi. Noteikumi paredz obligāto vakcināciju atsevišķu profesiju pārstāvjiem. Vakcīnas koronavīrusa infekcijas profilaksei jāsaņem izglītības iestāžu, veselības iestāžu darbiniekiem, aptiekāriem un ilgtermiņa sociālās aprūpes centru darbiniekiem.
Jaunās prasības stāsies spēkā no 15. novembra. No 11. oktobra līdz 15. novembrim minēto profesiju pārstāvji var turpināt darbu, regulāri veicot testus.
8. oktobrī valdība noteica ārkārtējās situācijas režīmu, kas paredz obligātu vakcināciju visiem publiskā sektora – gan valsts, gan pašvaldību – darbiniekiem.
Vīrietis tukšā birojā - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Latvijā
No 11. janvāra nevakcinētos Latvijā sāks atlaist no darba ar kompensāciju
Ziņu lente
0