Latvijā

Nevakcinētos autovadītājus no Latvijas jau gaida darbā Vācijā

© Sputnik / Sergey MelkonovStarptautiskā autobusa vadītājs
Starptautiskā autobusa vadītājs - Sputnik Latvija, 1920, 26.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasažieru pārvadājumos Latvijā nodarbinātajiem autovadītājiem no 15. novembra jāuzrāda sertifikāts par vakcināciju pret Covid-19, taču daudzus tas neapmierina. Patlaban viņi meklē darbu ārzemēs.
RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Pasažieru pārvadājumu nozares pārstāvji informēja, ka pēc 15. novembra virkne reisu, iespējams, vairs netiks apkalpota autovadītāju trūkuma dēļ. Vadītāji, kuri atsakās no vakcinācijas, meklē citas peļņas iespējas, ieskaitot darbu ārzemēs, stāsta Grani.lv, atsaucoties uz Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja Kristiāna Godiņa vārdiem.
Очередь на вход в торговый центр в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Latvijā
Neglābjami nokavēts? Latvijas varas iestāžu piecas kļūdas cīņā pret Covid-19
K.Godiņš atklāja, ka patlaban vakcinēto autovadītāju daļa sasniedz 35-85%. Pastāv risks, ka pēc 15. novembra, kad spēkā stāsies prasība par darbinieku obligātu vakcināciju, vienkārši pietrūks visām prasībām atbilstošu darbinieku ar sertifikātu. Šī iemesla dēļ reisu skaits var būtiski sarukt.
Latvijas pasažieru pārvadātāju asociācijas prezidents Ivo Ošenieks pastāstīja, ka darba devēji vienkārši nevar piespiest darbiniekus vakcinēties. Piemēram, vairākos uzņēmumos lielākā daļa darbinieku ir vakcinējušies, citviet vakcinēto daļa ir pavisam niecīga. Pie tam autovadītāji, kas nevēlas vakcinēties, ir gatavi darbu pamest.
Учительница  - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Latvijā
Pedagogi Ķekavas novadā ziņo par aiziešanu no darba obligātās vakcinācijas gadījumā
Savukārt Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības vadītājs Juris Kalniņš konstatēja, ka daži autovadītāji jau noslēguši līgumu ar vācu kompānijām. Vidēji viņi saņems 15-16 eiro stundā, strādājot pilsētas sabiedriskajā transportā, un sertifikātus viņiem nepieprasīs.
Ziņu lente
0