Video

Melnās jūras flote mācībās pielietoja sistēmas "Bal" un "Utes"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Melnās jūras flote raķešu šaušanas mācībās iesaistīja krasta pretkuģu kompleksus, kā arī fregati "Admiral Grigorovich".
RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Krievijas Melnās jūras flotes fregates "Admiral Grigorovich" ekipāžai notika kopīgas raķešu šaušanas mācības ar krasta pretkuģu kompleksu KRK "Bal" un "Utes" komandām, stāsta RIA Novosti.
"Mācību gaitā pēc mērķa raķetes "Progress" palaišanas no kompleksa "Utes" starta iekārtām fregates "Admiral Grigorovich" pretgaisa aizsardzības vienība fiksēja un pavadīja gaisa mērķi. (..) Gaisa mērķis tika sekmīgi likvidēts vairāk nekā 40 kilometru attālumā," pastāstīja Melnās jūras flotes preses dienests.
Bez tam KRK "Bal" komanda manevru gaitā likvidēja nosacītā pretinieka kuģu grupu pie tālās un tuvās darbības rādiusa robežas, bet vēlāk izpildīja starta pozīciju nomaiņas un munīcijas papildināšanas normatīvus.
NATO militārās mācības Sea Breeze 2020 Melnajā jūrā
 - Sputnik Latvija, 1920, 03.10.2021
Viedoklis
"Viņi neapstāsies". Ko Krievijai gaidīt no NATO Melnajā jūrā
Drošības apsvērumu dēļ jūras poligons Melnās jūras akvatorijā tika slēgts kuģniecībai. Šim nolūkam Melnās jūras flote izmantoja 20 kara kuģus un atbalsta peldlīdzekļus.
Krasta kompleksus "Bal" Aizsardzības ministrija pieņēma bruņojumā 2008. gadā. Tie aprīkoti ar pretkuģu raķetēm H-35 un paredzēti teritoriālo ūdeņu nu šauruma zonu kontrolei, jūras kara bāzu un citas infrastruktūras aizsardzībai.
KRK "Utes" kaujas dežūras sāka 1972. gadā, to atjaunoja 2016. gadā. bruņots ar raķetēm P-35. Iepriekš vēstīts, ka kompleksu iespējams modernizēt, lai tas būtu piemērots virsskaņas pretkuģu raķetēm "Oniks".
Ziņu lente
0