Latvijā

Krievijas vēstniecība Latvijā asi kritizē spriedumu Jurijam Aleksejevam

© Sputnik / Марис ДалбиньшЖурналист Юрий Алексеев на заседании суда
Журналист Юрий Алексеев на заседании суда - Sputnik Latvija, 1920, 30.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Temīda Latvijā rūpīgi izravē tai svešu pasaules uzskatu, izmantojot no gaisa grābtus faktus un visvisādus pieņēmumus, uzsvēra Krievijas vēstniecība.
RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā vērsusies pie starptautiskajām organizācijām: EDSO, ANO un Eiropas Padomes ar aicinājumu pievērst uzmanību politiski motivētajam spriedumam žurnālistam Jurijam Aleksejevam.
Rīgas Pārdaugavas tiesa vakar pasludināja spriedumu žurnālistam – brīvības atņemšana uz vienu gadu un diviem mēnešiem. Prokuratūra izvirzīja žurnālistam apsūdzības saskaņā ar trim Krimināllikuma pantiem. Viņš apsūdzēts par nacionālā naida kurināšanu, munīcijas nelikumīgu glabāšanu un bērnu pornogrāfijas izplatīšanu. Aleksejevs noliedza visas apsūdzības un paziņoja: apsūdzības ir politiski motivētas, lieta pret viņu – safabricēta.
Рижский городской Пардаугавский суд, где рассматривается дело против журналиста Юрия Алексеева  - Sputnik Latvija, 1920, 30.10.2021
Latvijā
Tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu žurnālistam Jurijam Aleksejevam
Krievijas diplomātiskā misija norādīja, ka Temīda Latvijā turpina nežēlīgu uzbrukumu jebkādām citāda viedokļa izpausmēm, iznīdējot vārda brīvības dīgstus un rūpīgi izravējot tai svešu pasaules uzskatu.
"Tiek izmantoti no gaisa grābti fakti un visvisādi pieņēmumi. Tā šodien gadījās arī ar pazīstamo Latvijas žurnālistu Juriju Aleksejevu, populārā interneta portāla IMHOClub dibinātāju, un tas notiek dienā, kad ANO Ģenerālasambleja izskata ikgadējo pārskatu par situāciju ar cilvēktiesību ievērošanu pasaulē," savā lapā Facebook konstatēja Krievijas vēstniecība Latvijā.
Diplomātiskā pārstāvniecība uzsvēra, ka spriedums Aleksejevam ir politiski motivēts un skaidri liecina par vietējo valsts struktūru negodīgo rīcību starptautisko saistību jomā, ko uzņēmusies Latvija.
Krievijas vēstniecība aicināja ANO, EDSO un EP autoritatīvās struktūras pievērst uzmanību Latvijas tiesas lēmumam.
Iepriekš krievvalodīgajiem Latvijas žurnālistiem, arī korespondentiem, kuri sadarbojas ar portāliem Baltnews un Sputnik Latvija, izvirzītas apsūdzības par ES sankciju režīma pārkāpumiem, pie viņiem notika kratīšanas, aizliegts pamest valsti. Žurnālisti, kas gatavo materiālus minētajiem medijiem, nav to darbinieki – viņi ir ārštata autori.
Sputnik Latvija un Baltnews saistīti ar mediju grupu "Rossija segodņa", pret kuras ģenerāldirektoru vērstas ES sankcijas. Krievijas ĀM atzīmēja, ka sankcijas ir individuālas, attiecinātas pret Kiseļovu, tās nevar attiecināt uz visiem, kas sadarbojas ar holdingu.
VDD logo - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2021
Latvijā
VDD nodevis kriminālvajāšanai prokuratūrai lietu pret Sputnik autoriem
Baltijas valstu valdības regulāri ar sadomātiem ieganstiem liek šķēršļus Krievias un krievvalodīgo mediju darbam. Baltijas valstis jau sen ir piemirsušas preses brīvības un informācijas izplatīšanas brīvības pamatprincipus, atzīmēja Krievijas Žurnālistu savienība.
Krievijas ĀM jau norādīja uz Baltijas valstu nepārprotami koordinēto rīcību ar tām nepatīkamiem medijiem. Tāda rīcība uzskatāmi demonstrē, ko vērti Viļņas, Rīgas un Tallinas demagoģiskie izteikumi par pieturēšanos pie demokrātijas un vārda brīvības principiem, uzsvēra resors.
Ziņu lente
0