Pasaulē

Cilvēcei prognozē divus baismīgus pasaules karus

CC0 / U.S. Navy / Petty Officer 2nd Class Jason Is / Авианосная ударная группа ВМС США во главе с атомным авианосцем Theodore Roosevelt в Тихом океане
Авианосная ударная группа ВМС США во главе с атомным авианосцем Theodore Roosevelt в Тихом океане - Sputnik Latvija, 1920, 30.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu analītiķis uzskata, ka cilvēce saskarsies ar diviem pasaules kariem.
RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Amerikāņu izdevuma 19Fortyfive analītiķis Roberts Fārlijs uzskata, ka ASV un Ķīnas konflikts var novest pie trešā un ceturtā pasaules kara, vēsta RIA Novosti.
"Vašingtona un Pekina, domājams, nebeigsies ar vienu izšķirošu sadursmi, bet gan novedīs pie bruņotu kampaņu sērijas," viņš raksta.
Analītiķis uzskata, ka abas lielvalstis var sākt sadursmi par Taivānu. Ja amerikāņu spēkiem izdosies gūt virsroku pār Ķīnas Tautas atbrīvošanas armiju, tas nepiespiedīs Pekinu atteikties no idejas atgūt salu, uzskata Fārlijs. ĶTR noslēgs ar ASV pagaidu pamieru, bet pēc tam no jauna sāks uzbrukumu, lai pievienotu strīdīgo reģionu, uzskata autors.
Kapitolija eka - Sputnik Latvija, 1920, 20.10.2021
Viedoklis
Aiz Baidena stāv citi. Kas patiesībā vada Ameriku
"Pat gadījumā, ja Ķīna uzvarēs kampaņā par Taivānu, fundamentālās pretrunas ar Savienotajām Valstīm nepazudīs. Grūti prognozēt Āzijas valstu reakciju uz ĶTAA militārajiem panākumiem, tomēr var pieņemt, ka pēc šī notikuma tādas valstis kā Vjetnama, Japāna un Dienvidkoreja tieksies pēc ciešākas savienības ar Vašingtonu. Tas radīs priekšnoteikumus vēl vienam konfliktam," stāsta analītiķis portālā 19Fortyfive.
Jebkura bruņota sadursme Klusā okeāna rietumu daļā kļūs par katastrofu un sagraus infrastruktūru, finansiālos un tirdznieciskos sakarus, kas izveidojušies starp Āziju un Ziemeļameriku, atgādināja Fārlijs.
Raksta autors pauda cerību uz to, ka cilvēcei izdosies izvairīties no tāda scenārija.
Запуск крылатой ракеты Томагавк с американского военного корабля USS Cape St. George  - Sputnik Latvija, 1920, 19.09.2021
Viedoklis
"Trieciens mugurā". Vašingtona atsakās no NATO trešā pasaules kara labad
Ziņu lente
0