Pasaulē

Zinātnieki nosaukuši cilvēces izmiršanas iespējamo laiku

© Sputnik / Марк Редькин / Pāriet pie mediju bankasЗасуха
Засуха - Sputnik Latvija, 1920, 24.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kanādiešu un britu zinātnieki modelējuši cilvēces izmiršanas scenāriju.
RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Viens no globālās sasilšanas scenārijiem paredz, ka pēc piecsimt gadiem Zeme būs nepiemērota dzīvei. Par to liecina kanādiešu un britu zinātnieku publikācija tīmekļa bibliotēkā Wiley, vēsta RIA Novosti.
Pētnieki pievērsuši uzmanību ANO publicētajam dokumentam par klimata stratēģijām, kura autori uzskata: valstīm nekavējoties jāpalielina centieni cīņā ar globālās vidējās temperatūras pieaugumu. Pēc zinātnieku domām, vispasaules organizācija ignorē ilgtermiņa riskus.
Кофе - Sputnik Latvija, 1920, 20.06.2021
Pasaulē
Paliks tikai pupu mizas. Eiropiešiem gaidāma dzīve bez kafijas un šokolādes?
Speciālisti iepazīstināja ar trim pārmaiņu modeļiem. Sliktākais no tiem ved pie cilvēces vispārējas izmiršanas.
"Ja neapturēt globālo sasilšanu, pēc piecsimt gadiem pārmaiņas uz Zemes būs tik būtiskas, ka mēs būsim spiesti cīnīties par izdzīvošanu un mūsu vēsturiski un ģeogrāfiski iesakņojušos kultūru saglabāšanu," teikts pētnieku rakstā, ko publicēja portāls The Conversation.
Saskaņā ar šo teoriju, sasilšanas rezultātā daļa Zemes kļūs nepiemērota dzīvei, virkne lauksaimniecības kultūru, arī kvieši un kartupeļi kļūs par deficītu auglīgu zemes platību trūkuma dēļ.
Zinātnieki pauda pārliecību, ka nepieciešams rūpīgāk plānot klimata stratēģijas globālā līmenī un apvienot spēkus, lai novērstu katastrofu.
Zeme no kosmosa - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Pasaulē
Nosaukti globālas katastrofas termiņi
Ziņu lente
0