Krievijā

"Gazprom" pārtrauks piegādes, ja Moldova neapmaksās parādu par gāzi

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasЗдание компании "Газпром" в Москве
Здание компании Газпром в Москве  - Sputnik Latvija, 1920, 24.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarežģītā situācija ar gāzes piegādēm Moldovā izveidojusies valdības vainas dēļ – parāds par piegādāto gāzi sastāda 433 miljonus dolāru.
RĪGA, 24. oktobris – Sputnik. Krievijas koncerna "Gazprom" oficiālais pārstāvis Sergejs Kuprijanovs informēja, ka izveidojusies visai sarežģīta situācija ar gāzes piegādēm Moldovai, stāsta RIA Novosti.
"Pie tā visā pilnībā vainojama Moldovas valdība. Krīze izveidojusies, jo Moldovas puse nav apmaksājusi Krievijas gāzi," viņš atklāja.
Газопровод высокого давления - Sputnik Latvija, 1920, 18.10.2021
Pasaulē
Eiropā apstiprina: "Gazprom" izpilda saistības pilnā apjomā
Kuprijanovs paskaidroja, ka republikai izveidojies parāds par jau piegādāto gāzi.
"Patlaban parāda summa sasniedz 433 miljonus dolāru, bet ņemot vērā maksājumu kavējumus, kopējā neapmaksātā summa sastāda 709 miljonus dolāru. Pie tam Moldovas pārstāvji nez kāpēc nevēlas atzīt uzkrājušos parāda summu. Moldovas pārstāvjiem nepatīk arī gāzes cena, lai arī cenu veidošanās ir skaidra un pārskatāma," viņš piebilda.
Pie tam Kuprijanovs paziņoja, ka "Gazprom" ir gatavs pagarināt līgumu par gāzes piegādēm Moldovai, ja parāds tiks dzēsts pilnā apjomā.
"Neskatoties uz izveidoto parādu, Moldova vēršas pie mums ar lūgumu pagarināt līgumu par gāzes piegādēm uz šī gada oktobri un novembri. "Gazprom" arī šajā aspektā ir pretimnākošs, noslēdza līgumu par oktobri un gatavs pagarināt līgumu novembrī gadījumā, ja Moldovas puse pilnībā apmaksās piegādes šī gada septembrī un oktobrī," viņš teica.
Кондратьев: зачем Газпрому украинская труба и сколько за нее дадут - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Video
Eksperts: kāpēc "Gazprom" vajadzīga Ukrainas GTS un cik par to maksās
"Gazprom" pārstāvis atzīmēja, ka "Gazprom" apturēs gāzes piegādes Moldovai, ja gāzes piegādes nebūs apmaksātas pilnībā un nebūs parakstīts jauns līgums no šī gada 1. decembrī.
"Šeit nav nekādas politikas, "Gazprom" ir akciju sabiedrība un nevar strādāt ar zaudējumiem, nevar pieļaut, ka Krievijas budžetā netiks nomaksāti nodokļi. Pacietībai ir robeža. Moldova pati savām rokām provocē krīzi," viņš teica.
Kuprijanovs piebilda, ka "Gazprom" neizprot ziņas par Moldovas valdības nodomu likvidēt uzņēmumu "Moldova-gaz", uz kura gulstas Moldovas parādi "Gazprom" par piegādāto gāzi. "Saņemtā prece ir savlaicīgi jāapmaksā," viņš uzsvēra.
Ziņu lente
0