Pasaulē

Baltijai nav aktuāla cīņa ar Covid-19? Delegāti pamet zāli Matvijenko uzstāšanos laikā

© Sputnik / Пресс-служба Совета Федерации РФ / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Совета Федерации РФ Валентина Матвиенко
Председатель Совета Федерации РФ Валентина Матвиенко - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas padomes spīkere Valentīna Matvijenko vērsās pie Eiropas parlamentāriešiem ar nopietnu aicinājumu, bet Baltijas deputāti viņu ignorēja.
RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Baltijas valstu un Polijas delegācijas pameta zāli, Krievijas Federācijas padomes spīkere Valentīna Matvijenkosāka savu uzstāšanos Eiropas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Atēnās, aicinot politiķus pievērst īpašu uzmanību cilvēka tiesībām uz dzīvību un veselību.
Kā informēja RIA Novosti Krievijas delegācijas pārstāvis, Baltijas republiku un Polijas delegācijas pametušas sēžu zāli, tiklīdz Matvijenko uzkāpa tribīnē.
"Ja mēs tiešām vēlamies tikt galā ar Covid-19, tad ir pienācis laiks pārstāt izmantot pandēmiju politiskajās spēlēs un negodīgus konkurences paņēmienus ideoloģiskās izrēķināšanas mēģinājumos, jāpievērš pastiprināta uzmanība cilvēka tiesībām uz dzīvību un veselību," sacīja Matvijenko.
Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētāja uzsvēra, ka vakcīnām jābūt pieejamām visiem cilvēkiem - steidzami jāizstrādā kopējās pieejas vakcinācijai, jāvienojas par vakcīnu un attiecīgo sertifikātu savstarpēju atzīšanu.
"Runā nav tikai par pilsoņu pārvietošanās brīvību vai tūrisma kompāniju peļņu. Globālo drošību veselības jomā lielā mērā nosaka imunizācijas līmenis visā pasaulē. Mēs visi esam vienā laivā," teica Matvijenko.
Pēc viņas vārdiem, valstīm jāapvieno pūliņi cīņai pret Covid-19 un zinātniskās bāzes izveidošanai vakcīnu izstrādei.
Очередь на вход в торговый центр в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Latvijā
Neglābjami nokavēts? Latvijas varas iestāžu piecas kļūdas cīņā pret Covid-19
Viņa norādīja, ka šajā pavērsienā pie sociāli ekonomiskajām tiesībām sava loma ir arī parlamentārai diplomātijai.
"Mēs atbalstam attiecīgu darbu EPPA ietvaros, uzskatām šo virzienu par prioritāru parlamentāriem kontaktiem visu Eiropas institūciju ietvaros. Vienmēr ir gatavi dalīties ar uzkrāto pieredzi," norādīja Krievijas Federācijas padomes spīkere.
Vēlāk Matvijenko teica, ka nav pamanījusi Polijas un Baltijas valstu delegāciju demonstratīvu iziešanu no zāles savas uzstāšanās laikā.
"... Ja tas bija izdarīts demonstratīvi, tad tas liecina par to, ka šādai vadītāju kategorijai nav diplomātiskās un politiskās kultūras un viņi nav noskaņoti (konstruktīvai saziņai - red. piez.). Pat tad, kad runa ir par pandēmiju, par tādu traģēdiju visā pasaulē, viņi tik un tā cenšas kaut ko kaut kam demonstrēt," atzīmēja viņa.
Президент РФ Владимир Путин выступает на пленарном заседании ВЭФ - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Krievijā
Putins aicina aktīvi strādāt un paplašināt auglīgu sadarbību
Ziņu lente
0