Pasaulē

Nosaukts faktors, kas padziļina enerģētikas krīzi Eiropā

© AP Photo/ Matt HoustonSDG tankkuģis
SDG tankkuģis  - Sputnik Latvija, 1920, 20.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu mediji uzskata, ka ASV un Ķīnas darījums padziļinās enerģētikas krīzi Eiropā.
RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Ķīnas un ASV ieplānotais darījums gāzes iegādes jomā padziļinās enerģētikas krīzi Eiropā, brīdināja vācu telekanāls N-TV, vēsta RIA Novosti.
"Ja Pekina un Vašingtona noslēgs darījumu, tas var radīt problēmas Eiropai, jo tās gāzes krātuves nav pietiekami aizpildītas," stāsta telekanāls.
Lielie Ķīnas uzņēmumi patlaban sasnieguši noslēguma posmu pārrunās ar ASV eksportētājiem par vairākus miljardus vērtu darījumu par sašķidrinātās dabasgāzes piegādēm ĶTR. Pekinā cer, ka līgums tiks parakstīts līdz šī gada beigām.
Газопровод высокого давления - Sputnik Latvija, 1920, 18.10.2021
Pasaulē
Eiropā apstiprina: "Gazprom" izpilda saistības pilnā apjomā
Krievija, uzskata N-V, varētu palīdzēt noregulēt situāciju Eiropas tirgū, palielinot piegādes pa saviem cauruļvadiem. Tomēr Maskavas eksporta iespējas, kā atzīmēja materiāla autors, ir ierobežotas, jo valstij jāaizpilda pašai savas gāzes krātuves, turklāt degvielas iegāde, domājams, jau sasniegusi maksimālo līmeni.
Pēdējos mēnešos gāzes cenas Eiropā strauji pieaugušas. Augusta sākumā tuvāko nākotnes darījumu norēķinu cena saskaņā ar Holandes TTF indeksu sastādīja apmēram 515 dolārus par tūkstoš kubikmetriem, bet septembra nogalē rādītājs divkāršojās. Pēc maksimālā rādītāja – 1937 dolāri par tūkstoš kubikmetriem – sasniegšanas degvielas cenas pasaules tirgū stabilizējās aptuveni 1000 dolāru līmenī.
Eksperti uzskata, ka nākotnes darījumu cenu pieaugums skaidrojams ar zemo aizpildījuma līmeni Eiropas pazemes gāzes krātuvēs, galveno piegādātāju ierobežoto piedāvājumu un SDG augsto pieprasījumu Āzijā.
Autotilts pāri Amūras upei starp Blagoveščensku un Heihe - Sputnik Latvija, 1920, 15.10.2021
Politika
Tiesības uz tīru gaisu. Kā Ķīna cīnās par ekoloģiju
Ziņu lente
0