Latvijā

"Tā nav labākā protesta forma": Ušakovs rāj krievvalodīgos vakcinācijas dēļ

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasНил Ушаков в Европаламенте
Нил Ушаков в Европаламенте - Sputnik Latvija, 1920, 18.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saslimt un nonākt reanimācijai – tā nav labākā protesta forma!" Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs komentēja ziņas par to, ka Latvijas slimnīcās nonāk liela daļa nevakcinēto krievvalodīgo Covid-19 pacientu.
RĪGA, 18. oktobris – Sputnik. Stradiņa slimnīcas mediķi iepriekš pievērsa uzmanību tam, ka lielākā daļa hospitalizēto nevakcinēto Covid-19 pacientu ir krievvalodīgie.
Ārstus šajā aspektā satrauc nevis valoda, kādā sazinās pacienti, bet gan fakts, ka krievvalodīgie ir sliktāk informēti par vakcināciju un slimību. Austrumu slimnīca nesniedza datus par valodu, kādā runā pacienti, taču neoficiāla informācija rāda, ka stāvoklis abās slimnīcās varētu būt līdzīgs.
Праздник осеннего равноденствия на набережной реки Нерис в Вильнюсе - Sputnik Latvija, 1920, 07.10.2021
Baltijā
Viļņā sastādīts "vakcinācijas pretinieka" portrets
Pie tam pētījumu centra SKDS nesenā aptauja apliecina, ka krievvalodīgo vidū lielāks skaits respondentu uzskata: vakcinācija Covid-19 profilaksei ir bīstamāka nekā pati slimība. Starp krievvalodīgajiem šādu viedokli pauž 30%, bet starp latviešiem – 22%.
Uz šīm ziņām reaģēja bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs.
Politiķis savā lapā Facebook norādīja, ka krievvalodīgo nevēlēšanos vakcinēties no Covid-19 ir protesta forma. Viņš uzsvēra: cilvēkiem Latvijā, iespējams, daudz kas nepatīk, taču nevar paust neapmierinātību, nonākot reanimācijā.
"75% slimnīcās ar Covid-19 pašlaik ir krievvalodīgie! Cilvēki var būt neapmierināti ar daudzām lietām Latvijā. Taču nevakcinēties, saslimt un nonākt reanimācijā – tā nav labākā protesta forma. Sargiet sevi!" raksta Ušakovs.
Палата в Даугавпилсской региональной больнице - Sputnik Latvija, 1920, 04.10.2021
Latvijā
Cerams, ka nevakcinētie slimnīcās ātri nomirs: kā sabiedriskā aktīviste "izglāba" Latviju
Ziņu lente
0