Politika

Lavrovs: Baltija nirst rusofobijā un velk līdzi visu ES

© POOL / Pāriet pie mediju bankasВизит главы МИД РФ С. Лаврова в Щвейцарию
Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Щвейцарию  - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2004. gadā Maskava pauda šaubas, vai Baltijas valstis ir pietiekami nobriedušas, lai iestātos tādā progresīvā apvienībā, kā Eiropas Savienība; bažas ir apstiprinājušās.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Baltija un vairākas Austrumeiropas valstis kļuvušas par dedzīgiem rusofobiem un velk sev līdzi visu Eiropas Savienību, norādīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā Vladimiram Solovjovam YouTube-kanāla "Solovjev Live" ēterā. Viņš tāpat atzīmēja, ka ES nav ne pirkstu pakustinājusi, lai vestu pie samaņas Baltiju, kur atklāti diskriminē krievvalodīgos medijus.

Ārlietu ministrs pastāstīja, ka 2004. gadā, kad Eiropas Savienība paplašinājās uz Baltijas un Austrumeiropas valstu rēķina, Krievijas puse pauda šaubas par to, ka tās kļūs par apvienības atbildīgiem dalībniekiem.

Член СПЧ, исполнительный директор МИА Россия сегодня Кирилл Вышинский вышел на одиночный пикет у Дома приемов МИД РФ в поддержку латвийских журналистов, репрессированных властями республики из-за сотрудничества с порталами Baltnews и Sputnik Латвия - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2021
Savējos nepametam: Maskavā notiek pikets Sputnik autoru atbalstam

"Mums tolaik teica: "Viņiem, protams, paliek kaut kādas fobijas vēsturiskās pagātnes Padomju Savienībā dēļ, bet mēs jums apliecinām, ka, tiklīdz tās kļūs par Eiropas Savienības un NATO dalībvalstīm, tās nomierināsies, zudīs šo fobiju iemesli." Nekā tamlīdzīga nav. Viss notika pilnīgi pretēji," teica Krievijas ministrs.

Lavrovs atzīmēja, ka jaunākie ES dalībnieki "kļuvuši par visdedzīgākajiem rusofobiem un velk sev līdzi visu Eiropas Savienību". "Daudzos jautājumos Eiropas Savienības solidāro nostāju nosaka rusofobā, agresīva minoritāte," uzsvēra Lavrovs.

Tāpat Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs komentēja krievvalodīgo mediju vajāšanu Baltijā. Viņš teica, ka pat nevarēja iedomāties, ka Eiropas Savienība, neraugoties uz visiem pantiem par masu medijiem, kas noteikti dažādās konvencijās un likumos, ne pirkstu nepakustinās, lai apturētu pārāk tālu aizgājušo Baltiju.

"Mēs aizstāvam (savu tautiešu intereses – red. piez.) ne tikai Ukrainā, bet arī Baltijā, citās valstīs. Tas jau nav Eiropas Savienības bezspēks. Es domāju, ka tā ir apzināta līnija – neievērot krievu vajāšanu, vai tas būtu mediji vai krievvalodīgie iedzīvotāji. Baltijā viņiem ierobežo piekļuvi informācijai dzimtajā valodā," sacīja Lavrovs.

Ministrs uzskata, ka Briseles mēģinājumi teikt, ka ES ir savi mediju, tai skaitā krievvalodīgie, aizsardzības mehānismi valstīs, un tie tiks iedarbināti – tie ir meli. "Viņi neko nedarīs, ne pirkstu nepakustinās, lai dabūtu pie samaņas Baltiju, kura pikē rusofobijā. Es neko tādu pat nevarēju iedomāties," teica Lavrovs.

Ziņu lente
0