Krievijā

"Krima ir visiem atvērta": britu karalisko ģimeni uzaicināja apmeklēt Krievijas pussalu

© Sputnik / Konstantin Mikhalchevskiy / Pāriet pie mediju bankasМодель демонстрирует одежду в рамках показа мод на озере Сасык-Сиваш под Евпаторией
Модель демонстрирует одежду в рамках показа мод на озере Сасык-Сиваш под Евпаторией - Sputnik Latvija, 1920, 16.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Elizabetes II galma dāmas Filipas de Pasas vēstules saņemšanas, kurā viņa noteica to kā Krieviju, Krimā gaida britu karalisko ģimeni ciemos.
RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Republikas Tautas diplomātijas un starpvalstu attiecību komitejas priekšsēdētājs Jurijs Gempels uzaicināja Lielbritānijas karalisko ģimeni apmeklēt Krimu, vēsta RIA Novosti.
Gempels paziņoja, ka Krievijas pussala ir atvērta visiem Lielbritānijas karaliskās ģimenes locekļiem.
"Viņus te laipni sagaidīs un parādīs visus pussalas skaistumus. Krievijas Krima apburos viņus," uzsvēra Gempels.
Viņš atzīmēja, ka pēdējos gados pasaulē būtiski mainījies viedoklis par pussalu, tagad to uztver kā vēsturiski krievu zemi un neatņemamu Krievijas daļu.
Viss sākās ar vēstuli, ko Sevastopoles Mazās Zinātņu akadēmijas audzēkņi uzrakstīja Lielbritānijas karalienei Elizabetei II. Uz vēstuli atbildēja Elizabetes II galma dāma Filipa de Pasa un kā atpakaļadresi norādīja Krieviju.
Заседание Верховной рады Украины - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Pasaulē
"Militāra rakstura pasākumi": Ukraina apstiprina Krimas "deokupācijas" stratēģijas plānu
Ukrainas valdība vēl joprojām uzskata Krimu par savu okupēto teritoriju.
Krievijas valdība jau vairākkārt atgādinājusi: Krima demokrātiski, saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem nobalsoja par atkalpievienošanos Krievijai.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.
Krimu jau apmeklējušas ārvalstu delegācijas. Visas tās secināja: Krimas pussala kļuvusi par Krievijas daļu uz iedzīvotāju gribas likumīgas izpausmes pamata. Krimiešu izvēle 2014. gadā saistīta ar reģiona iedzīvotāju interesēm.
Ziņu lente
0