Pasaulē

Virtuāli kari un uzvaras: Ukrainā aicina gatavoties karam ar Baltkrieviju

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСторонники М. Саакашвили разбили палаточный городок в центре Киева
Сторонники М. Саакашвили разбили палаточный городок в центре Киева - Sputnik Latvija, 1920, 13.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijeva vēl aizvien izdomā pati sev mītiskus draudus – tagad "Krievijas agresijai" pievienojušies "draudi" no Baltkrievijas puses.
RĪGA, 13. oktobris - Sputnik. Pilnvērtīgs karš Ukrainai ar Baltkrieviju patlaban ir reālāks nekā ar Krieviju, uzskata Ukrainas Augstākās rada deputāts Jegors Černovs. Ukrainas politiķa viedokli komentēja Krievijas politologs, starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" politiskais analītiķis Vladimirs Korņilovs, vēsta Sputnik Meedia.
"Loģiski. Ja būs plaša mēroga karš ar Krieviju, Kijevā pat nepaspēs neko izdarīt, bet plaša mēroga karš ar Baltkrieviju var pat ieilgt uz divām vai trim dienām. Tātad starpība ir," eksperts konstatēja radio Sputnik.
Украинские военные во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Viedoklis
Bruņotais konflikts Donbasā var iedegties jaunās liesmās
Pēc politologa domām, no Kijevas var nākt paziņojumi par pilna mēroga kara draudiem ar Ungāriju, Poliju, Rumāniju.
"Rodas tāds iespaids, ka Ukraina pati sev izdoma karus, bet pēc tam "peremogas" – tā sakot, uzvaras. Tā pati sev apkārt rada pastāvīgu konfliktu riskus: te viņai Krievija ir "agresors", tagad Baltkrievija – "agresors". Kijeva dzīvo no virtuāliem kariem un virtuālām "peremogām". Jautri puiši, es teiktu," ironiski piezīmēja politologs.
"Diemžēl viņi nespēj neko citu izdomāt ukraiņu tautas labā," secināja Korņilovs.
Iepriekš Ukrainas deputāts no "Tautas kalpu" partijas Jegors Černovs savā lapā Facebook aicināja pievērst uzmanību "draudiem", ko rada Baltkrievija. Pēc politiķa domām, Minska patlaban meklējot ieganstu uzbrukumam.
"Iesaku gatavoties," aicināja Ukrainas deputāts.
Augustā Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko jau norādīja, cik absurdi ir izteikumi par Baltkrievijas radītajiem draudiem Ukrainai.
Заседание Верховной рады Украины - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Pasaulē
"Militāra rakstura pasākumi": Ukraina apstiprina Krimas "deokupācijas" stratēģijas plānu
"Vismazāk viņiem jābaidās no baltkrieviem," uzsvēra valsts vadītājs.
"Mēs nekad neizdarīsim riebeklības Ukrainai, ja jūs pirmie neienāksiet mūsu zemē ar ieročiem rokās," piebilda Lukašenko
Par nepamatotiem Baltkrievijas valsts vadītājs uzskata arī spriedelējumus par "militārajiem draudiem", ko Baltkrievija it kā radot Baltijas valstīm – Lietuvai, Igaunijai un Latvijai.
"Dod, Dievs, mums savu Baltkrieviju apdzīvot, es jau nerunāju par Krieviju. Tāpēc mums nav vajadzīgs tas, kas mums nepieder," atgādināja Lukašenko.
Ziņu lente
0