Latvijā

NMPD noraida 100 izsaukumus dienā

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина Службы неотложной медицинской помощи
Машина Службы неотложной медицинской помощи - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja valdības ieviestie ierobežojumi būs efektīvi un cilvēki bus apzinīgāki, ar Covid-19 hospitalizēto pacientu skaits varētu samazināties līdz Ziemassvētkiem, uzskata NMPD vadītāja Liene Cipule.
RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Pat pēc jauno ierobežojumu ieviešanas tuvākā mēneša laikā situācija ar Covid-19 pacientu skaitu, kam vajadzīga stacionārā ārstēšana, neuzlabosies – nāksies hospitalizēt aptuveni tikpat, cik tagad, prognozēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule.
Viņa pastāstīja, ka pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas veselības aprūpes sistēmā slimnīcām izdevies restrukturizēt resursus, un rezultātā jau nedēļas nogalē izdevies samazināt aizkavēšanos prioritāro izsaukumu gadījumā.
Ātrās palīdzības automobilis  - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2021
Latvijā
Lūzuma un dzemdību gadījumā "ātro palīdzību" saukt nevajag
Cipule konstatēja, ka vairākās slimnīcās veidojušās rindas, tas radījis stresu. Kritiska situācija bija Rēzeknes un Jelgavas slimnīcās. Rīgas reģionā nedēļas nogalē bija relatīvi laba situācija, jo lielās slimnīcas nodrošināja papildu vietas.
NMPD patlaban ierodas tikai akūtos gadījumos, kad cilvēka dzīvībai draud briesmas. Apmēram 100 cilvēkiem dienā, ja briesmas dzīvībai nedraud, dienesta operatori iesaka vērsties citās vietās, nodod gadījumus konsultantiem.
Komentējot valdības ierobežojumus, Cipule atzīmēja, ka tuvākā mēneša laikā stāvoklis neuzlabosies, bet tuvāko divu nedēļu laikā nāksies hospitalizēt tikpat lielu pacientu skaitu, kā pašlaik.
10. oktobrī slimnīcās ārstējās 718 pacienti ar Covid-19. No pandēmijas sākuma stacionārs bijis nepieciešams 15 722 koronavīrusa pacientiem.
Операционная в больнице им. Паула Страдыня - Sputnik Latvija, 1920, 08.10.2021
Latvijā
Austrumu slimnīca no pirmdienas apturēs plānveida operācijas
Iepriekš vairāk nekā 700 Covid-19 pacienti ārstējās slimnīcās maija vidū.
7. oktobrī Valsts operatīvā medicīnas komisija lēma izsludināt ārkārtējo situāciju veselības aprūpes sistēmā, tātad ārstniecības iestādēm ir tiesības brīvāk izmantot resursus, lai sniegt palīdzību pacientiem ar Covid-19 un citos akūtos gadījumos.
No 11. oktobra valstī ieviests ārkārtējās situācijas režīms, kas paredz virkni ierobežojumu iedzīvotājiem pakalpojumu saņemšanas, pasākumu apmeklēšanas un attālinātā darba aspektos. Pārsvarā ierobežojumi attiecināti uz nevakcinētām personām.
Ziņu lente
0