Viedoklis

ASV kodolbumbas F-35 tilpnē gatavas iznīcināt Austrumeiropu

CC BY-SA 2.0 / Falcon® Photography / F-35 AfterburnerИстребитель-бомбардировщик F-35
Истребитель-бомбардировщик F-35 - Sputnik Latvija, 1920, 10.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV zaudē pasaules līdera statusu un starptautisko autoritāti un gluži kā slīcējs pie salmiņa ķeras pie kodoltermiskās bumbas B61-12.
It kā modernizētā taktiskā lādiņa "eiropeiskā specializācija" palīdzēs "vest pie prāta" pēc Afganistānas avantūras šaubu māktos sabiedrotos un partneris, nevis iznīcinās militāra konflikta situācijā, stāsta militārais eksperts Aleksandrs Hroļenko.
4. oktobrī ASV Gaisa kara spēku slepenajā poligonā Tonopā, Nevadas štatā noslēgti visi taktisko kodolbumbu B61-12 (JTA) izmēģinājumi saiknē ar jaunajiem iznīcinātājiem F-35A. Izmēģinājumu noslēgumā pāris "neredzamie" nometa B61 imitācijas maketus, un lidmašīna, kuras sērijveida ražošanai Pentagons atauju vēl aizvien nav devis, saņēma kodolkonstrukcijas sertifikātu.
Самолет Ил-96 - Sputnik Latvija, 1920, 27.07.2021
Krievijā
Krievijā radīs "Pastardienas lidmašīnu" kodolkara gadījumam
Kopš šī brīža valda uzskata, ka radaros redzamais F-35A spēj nemanāmi "nogādāt taktiskos kodolieročus ienaidnieka teritorijā" (iekšējās tilpnēs). Tiesa, arī pēc sertifikācijas katrs F-35 "kodoliznīcinātāja" godā netiks.
Agrāk B61-12 integrēja ar iznīcinātāju F-16C, jaunā lādiņa izmēģinajumi turpinās vairāk nekā piecus gadus. Konstrukcijas nepilnība sarado bumbu ar iznīcinātāju F-35 un bremzē sērijveida ražošanu, ko amerikāņi plānoja sākt 2020. gadā, bet atlika līdz 2022. gadam.
B61-12 modifikācija paredzēta amerikāņu novecojušo kodollādiņu nomaiņai Eiropas arsenālos. Atklātos avotos izskanēja ziņas, ka Vācijā, Itālijā, Beļģījā, Nīderlandē un Turcijā tiks glabātas apmēram 200 B61 tika kodolbumbas ar kopējo jaudu 18 megatonnu apmērā. Tā pielīdzināma 900 sprādzieniem Hirosimā. Ļoti svarīga informācija ASV sabiedrotajiem Eiropā.
Savienotās Valstis 1945. gada vasarā Japānā pirmo reizi izmantoja bumbu ar 20 kilotonnu jaudu, un Hirosimā gāja bojā aptuveni 200 tūkstoši cilvēku. Simtiem bumbu B61-12 sola nāvi desmitiem miljonu eiropiešu. Šajā fonā neviens pat nepievērsīs uzmanību tam, ka fiziski pazudušas nelielas tautiņas Baltijas valstu, Gruzijas un Moldovas teritorijā.
Ядерные испытания - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2021
ASV stāsta par kodolkara risku ar Krieviju mazākās sadursmes gadījumā
Pats par sevi saprotams, Eiropai uzspiestā rusofobija ne mazākajā mērā neataino reālos draudus. Galu galā ASV aktīvi gatavojas kodoltermiskai "savaldīšanai" svešā teritorijā, proti, sabiedroto neizbēglamai likvidācijai Eiropā kopā ar "agresīvo Krieviju". Radiācija upurus neatlasa, un NATO valstis Austrumeiropā var pašas pirmās nonākt "šķīstīšanas liesmās".

Viena B61-12 nozīmē divas Hirosimas

Iznīcinatājs F-35 noslēdzis B61 sērijas kodolieroču izmēģinājumus. Kas notiks tālāk? Ticama iespēja – pielietojums cīņā.
Modernizētā kodoltermiskā bumba B61-12 saņēmusi tēmēšanas sistēmu un maināmas jaudas šāviņu – līdz 50 kilotonnām. Tagad tā ir planējoša, tāpat kā spārnotās raķetes, un spēj sasniegt mērķi 30 km attālumā no nomešanas vietas. Ar B61 bruņoti stratēģiskie bumbvedēji B-2A, un tas ir amerikāņu vienīgais taktiskais kodollādiņš, kas dislocēts citu valstu teritorijā.
Kodoltermiskā bumba B61 izstrādāta 1963. gadā. Lādiņa pamatvariants – līdz 170 kilotonnas (jeb astoņas Hirosimas). Saimei ir regulējama sprādziena jauda (atbilstoši uzdevumam). Klajā laistas vairāk nekā 3000 dažādu modifikāciju B61. Priekšpēdējā sērijveida B61-11 pieņemta bruņojumā 90. gados. Tā izceļas ar 340 kilotonnu jaudu un pastiprinātu korpusu – spēj caursist līdz 6 metrus betona.
Военнослужащие мотострелкового подразделения Печенгской бригады Северного флота РФ проводят отработку тактических приемов - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2021
Viedoklis
Reģions-cietoksnis. Kaļiņingrada nocietinās atbildei uz NATO aktivitātēm
B61-12 ražo Losalamosas nacionālā laboratorija un vairāki kodoluzņēmumi ASV valdības ieskatā šī NNSA un GKS programma (USAF) ļauj saglabāt ASV kodoltriādes un "paplašinātas savaldīšanas" vitālu elementu. Pie tam Pentagons cer, ka amerikāņu F-35 ar kodolbumbām B61-12 pie stūres sēdīsies sabiedrotie no Eiropas.
Nesen Polija parakstīja līgumu ar ASV par 32 iznīcinātāju F-35A Lightning II iegādi par 4,6 miljardiem dolāru un saņems tos 2024. gadā. "Neredzamos zibeņus" jau izmanto Lielbritānijas, Norvēģijas, Itālijas, Nīderlandes, Dānijas gaisa spēki. Pat neitrālā Šveice plāno nopirkt 36 lidmašīnas F-35 (par 5,5 miljardiem dolāru).
NATO Gaisa spēku komandieris ģenerālis Tods Volterss ziņoja, ka plānots līdz 2030. gadam Eiropā dislocēt 450 iznīcinātājus F-35, pārsvarā – uz sabiedroto rēķina. Pēc tam atliek tikai "integrēt" tos ar amerikāņu kodolbumbām B61-12 un norādīt kursu pretī ienaidniekam. ASV atjaunotie kodoltermiskie lādiņi tuvākā ceturtdaļgadsimta periodā paredzēti Eiropai un kalpos Krievijas "savaldīšanai", savukārt sabiedrotie Eiropā nonāks Vašingtonas savtīgi konstruēto apstākļu gūstā.
Absurda loģika
ASV joprojām turpina paplašināt NATO uz austrumiem. Amerikāņi apgalvo, ka Krievija aizvien vairāk pārvērš Arktiku par strīdus reģionu, paplašina savas iespējas ierobežot piekļuvi un bloķēt Kaļiņingradas teritoriju no Baltijas valstīm un Krimas teritorijai no Melnās jūras, radot īpašus draudus NATO austrumu flangam.
Истребитель Eurofighter немецких ВВС - Sputnik Latvija, 1920, 15.10.2020
Bild paziņoja par slepenām NATO mācībām Vācijā kodolkara gadījumam
Daudzi Eiropā nepavisam nevēlas mirt par ASV interesēm karā ar Krieviju par Arktiku vai Krimu, taču "pārliecināšanas" tehnoloģija ir noslīpēta. Piemēram, Afganistānā NATO sabiedrotie un partneri 20 gadus pēc Vašingtonas gribas karoja un mira nesaprotamu iemeslu dēļ un aizgāja tukšām rokām. Ne velti brīvību mīlošajā Francijā atkal apspriež izstāšanos no NATO.
4. oktobrī, tiekoties ar ASV prezidentu Džo Baidenu un Pentagona vadītāju Loidu Ostinu, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņoja, ka pēc Afganistānas alianse veltīs savus resursus dalībvalstu aizsardzībai, un raksturoja Krieviju kā "agresīvāko aiz šī nama sienām".
6. oktobrī izsludinātā sešu Krievijas diplomātu izraidīšana no NATO bez oficiāla skaidrojuma liecina par kārtējo konfrontācijas pieaugumu ar Eiropas drošībai paredzami negatīvām sekām. Krievijas Aizsardzības ministrija fiksēja ASV un to sabiedroto militārās aktivitātes pieaugumu Krievijas robežu tuvumā. Maskava reaģē adekvāti un operatīvi – starptautiskās politikas jomā un militārās attīstības praksē.
Eiropas "jēru klusēšanas" un NATO "smadzeņu nāves" fonā Krievija 7. oktobrī ANO Ģenerālajā asamblejā pārmeta ASV Kodolieroču neizplatīšanas līguma pārkāpumus Eiropas valstu teritorijā, kuru rīcībā kodolieroču nav, taktisko lādiņu un to piegādes līdzekļu modernizācijā, "kopīgu kodolmisiju" īstenošanā ar NATO dalībvalstīm, kam nav kodolieroču.
Испытания ядерного оружия - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2020
Viedoklis
"Kur nu vēl tuvāk": kurp ASV vēlas pārvest savu kodolarsenālu
6. oktobrī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu informēja, ka Baltkrievijas Republikā tiek saformēti divi kopīgie GKS un PGA mācību centro. Tuvākajā laikā Baltkrievija saņems no Krievijas desmitiem kara lidmašīnu un helikopteru un jaunākos PGA līdzekļus pastāvīgu dežūru organizēšanai Krievijas un Baltkrievijas Vienotajā reģionālajā pretgaisa aizsardzības sistēmā. Baltkrievijas rietumos parādīsies zenītraķešu sistēmas S-400 "Triumf", kas spēj neitralizēt F-35 400 km attālumā. Uzminiet, kur Eiropā nogāzīsies lidmašīnas ar kodolbumbām B61-12 plaša militāra konflikta hipotētiskajā situācijā?
Krievijas tehnoloģiskais pārākums bruņojuma ziņā un aizsardzības spēju nostiprināšanās, Ķīnas ekonomiskā potenciāla pieaugums, NATO misijas nožēlojamais noslēgums Afganistānā pārvērš ASV un proamerikāniskā militārā bloka stratēģiju par grotesku rituālu.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0