Latvijā

Vairāk nekā 500 ēkas Rīgā parādu dēļ palikušas bez apkures

© Pixabay / geraltSiltuma padeves regulātors
Siltuma padeves regulātors - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban 531 ēka Rīgā – aptuveni 22 tūkstoši dzīvokļu – palikušas bez apkures. Salst arī tie, kas savlaicīgi apmaksājuši rēķinus.
RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis pastāstīja: parādnieku sarakstā ir apmēram 1700 dzīvokļi, taču bez apkures palikuši 22 tūkstoši. Neimanis norādīja, ka arī parādu summa nav nozīmīga, raksta BВ.lv. Vienlaikus viņš atzīmēja, ka RNP veco parādu kopējais portfelis sastāda 40 miljonus eiro, no tiem vismaz 12 miljonus veido iedzīvotāju parādi par apkuri.
Kaķis uz radiatora  - Sputnik Latvija, 1920, 03.10.2021
Latvijā
Siltuma nav, bet apkures rēķini – ir: noslēpumains nams Rīgā
Neimanis pamatoja situāciju ar pašreizējo normatīvi tiesisko bāzi, kuras izmaiņas uz priekšu nevirzās, lai arī Ekonomikas ministrija apsolīja risināt jautājumu jau pirms gada, bet tagad apkuri mājai var nepieslēgt arī gadījumā, ja parādnieks ir tikai viens.
Pēc Neimaņa vārdiem, normām jābūt tādām, lai siltuma piegādātājs nevarētu atteikties no apkures pieslēgšanas, piemēram, gadījumā, ja parāds par mājas apkuri nav liels. Bet tagadējie noteikumi, viņa ieskatā, neatbilst patērētāju interesēm, taču atbilst siltuma piegādātāja interesēm.
Uz jautājumu par vēstulēm, ko RNP izsūtīja parādnieku māju iedzīvotājiem, Neimanis atbildēja: tās nav draudu vēstules, tas ir ierosinājums novirzīt mājas ietaupījumus apkures parāda segšanai vai iemaksāt avansu, lai mājai nebūtu parādu apkures sezonas sākumā.
Viņš atzīmēja, ka RNP ieteicis parādnieku māju iedzīvotājiem iesaistīties problēmas risināšanā, un pauda cerību, ka apkuri izdosies pieslēgt "līdz salam".
Снегопад - Sputnik Latvija, 1920, 08.10.2021
Pasaulē
Šoziem pasauli gaida globāla krīze
Tāpat Neimanis informēja, ka šonedēļ uzņēmums vērsies Konkurences padomē, Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, Ekonomikas ministrijā un pie SIA "Rīgas siltums" īpašniekiem ar lūgumu risināt pašreizējo situāciju.
Atgādināsim, ka šīs nedēļas nogalē valstī jau prognozētas naktssalnas.
Ziņu lente
0