Pasaulē

Šoziem pasauli gaida globāla krīze

© Sputnik / Артур Гутман / Pāriet pie mediju bankasСнегопад
Снегопад - Sputnik Latvija, 1920, 08.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aģentūras Bloomberg žurnālists vēsta, ka energoresursu cenu pieauguma dēļ pasaulē gaidāma globāla krīze.
RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Energoresursu cenu pieaugums un daudzu preču piegādes problēmas šoziem draud ar smagu krīzi visai pasaulei, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Bloomberg publicēto rakstu.
Žurnālists Maikls Vinfrijs atzīmēja, ka koronavīrusa pandēmija radījusi smagu krīzi visai cilvēcei. Tā novērojama loģistikas problēmās, jo radušās grūtības ar visdažādāko preču – sākot ar graudiem un beidzot ar datorčipiem – piegādēm.
Открытие солнечной электростанции во Львовской области - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Pasaulē
Forbes pareģo Eiropai drīzu enerģētisko katastrofu
Tomēr šogad dažās valstīs radušās jaunas problēmas. Piemēram, Lielbritānijā vērojams akūts degvielas deficīts, plaukti lielveikalos ir tukši autovadītāju trūkuma dēļ.
"Tomēr problēmas draud arī citām mūsu planētas valstīm," žurnālists uzsvēra Bloomberg.
Šoziem temperatūras režīms Ziemeļu puslodē nopietni ietekmēs dažādus tirgus, un situācijā, ja attaisnosies meteorologu pesimistiskās prognozes, energoresursu trūkums novedīs pie vispārējas krīzes, paskaidroja analītiķis.
Autors atgādināja, ka sācies "kautiņš" par resursiem: Ķīna devusi rīkojumu nodrošināt ogļu piegādes virs kvotas, un tas novedis pie gāzes un elektrības cenu rekordliela pieauguma Eiropā. Tas savukārt novedis pie kontinentā lielākā siltumnīcu tīkla slēgšanas Nīderlandē un var ietekmēt pārtikas piegādes. Valdība Francijā aizliegusi pacelt regulējamos gāzes tarifus un samazinājusi elektroenerģijas nodokļus. Bez tam visā pasaulē sarūk kviešu krājumi, taču graudu ražošanas prognozes tikai pasliktinās.
Нью-Йоркская фондовая биржа - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Pasaulē
ASV prognozē par Lielo depresiju briesmīgāku ekonomisko krīzi
Raksta noslēgumā Vinfrijs atzīmēja: pandēmijas dēļ aizvadītā ziema bija ļoti smaga, taču šogad situācijas uzlabošanās nav gaidāma.
Materiālu pilnā apjomā pārpublicējis portāls InoSMI.
Ziņu lente
0