Pasaulē

Savienotajās Valstīs uzskata, ka Eiropa tuvojas norietam

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Евросоюза на здании в Риге
Флаг Евросоюза на здании в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu politiķis paziņoja, ka Eiropa aiziet pagātnē, neskatoties uz savu neseno lielo nozīmi.
RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Eiropa tuvojas norietam, neskatoties uz savu lielo nozīmi nesenā pagātnē, paziņoja amerikāņu politiķis, Republikāņu partijas paleokonservatīvās frakcijas agrākais idelologs Patrijs Bjūkenens rakstā "The American Conservative", vēsta RIA Novosti.
Politiķis konstatēja, ka patlaban nākotne pieder Āzijai, jo tieši tur meklējamas visblīvāk apdzīvotās valstis, sešas no deviņām kodollielvalstīm, kā arī lielākās pasaules ekonomikas pēc ASV – Ķīna un Japāna. Bjūkenens savā rakstā norāda, ka šie faktori likuši Vašingtonai pievērsties Āzijas un Klusā okeāna reģionam.
Американские военные готовят танки Абрамс к разгрузке на железнодорожной станции в Литве - Sputnik Latvija, 1920, 24.09.2021
Pasaulē
NATO pārvērtēs alianses stratēģisko koncepciju
Vienlaikus Eiropā sakrājies liels skaits problēmu, uzskata Bjūkenens. Lielbritānija jau izstājusies no ES, bet alianses AUKUS radīšana ar Austrāliju un Savienotajām valstīm tikai apstiprina – Londona attālinās no kaimiņvalstīm. Savukārt Francija paudusi sašutumu par Austrālijas lēmumu lauzt līgumu par zemūdeņu piegādi un nopietni distancējusies no sabiedrotajiem Ziemeļatlantijas aliansē.
Raizes sagādā arī vēlēšanas Vācijā, kuru rezultātā partija KDS pirmo reizi vēsturē saņēmusi tikai ceturto daļu balsu. Pie tam, ekspertu ieskatā, nevienam no potenciālajiem kanclera kandidātiem nav pietiekamas autoritātes, kas būtu salīdzināma ar Angelas Merkeles personību. Viņu Bjūkenens nosauca par "Eiropas faktisko līderi".
Politiķis pieminēja arī neveiksmīgo operāciju Afganistānā un paziņoja: ASV sabiedrotie aizgājuši un "dalījuši Vašingtonas sakāves nesto kaunu". Vienlaikus Eiropā aug arī iekšpolitiski strīdi: aizvien biežāk rodas jautājumi par Skotijas atdalīšanos no Lielbritānijas, Katalonijas – no Spānijas un pat Sardīnijas – no Itālijas. Polija un Ungārija strīdas ar Briseli, jo nav vienisprātis ar reformam ES, bet dienvidos valstis aizvien vairāk nobažījušās par migrantu pieplūdumu, secināja publicists.
Nord Stream 2 caurule  - Sputnik Latvija, 1920, 02.10.2021
Viedoklis
ASV cietušas sakāvi cīņā ar Krieviju par Eiropu
Ziņu lente
0