Krievijā

Krievijas ĀM aicina Londonu skaidrot ārvalstu aģentu finansēšanu Krievijā

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель МИД России Мария Захарова
Официальный представитель МИД России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija gaida Londonas atbildi pēc atskaites par nekomerciālo organizāciju finansēšanu, kas Krievijā atzītas par ārvalstu aģentiem.
RĪGA, 6. oktobris - Sputnik. Maskava gaida Londonas atbildi uz publicēto atskaiti, kuras autori apliecina: Lielbritānijas vēstniecībai Krievijā piešķirti līdzekļi mediju un NKO atbalstam 2020.-2023.gg., kuru vidū vairāki atzīti par ārvalstu aģentiem, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.
Savā Telegram kanālā viņa norādīja, ka sabiedrībai kļuvis zināms "Lielbritānijas vēstniecības Krievijā kopējais darba plāns 2019.-2020. gadam". Viņa uzsvēra, ka Lielbritānijas ĀM "visiem spēkiem nekomentē publicētos dokumentus par britu darbu tā saucamo neatkarīgo informācijas izdevumu atbalstam, slepena ietekmīgu blogeru un NKO tīkla uzturēšanai Krievijas interneta segmentā ar mērķi "radīt noteikumus režīma maiņai" Krievijā un "Krievijas ietekmes graušanai" Austrumeiropas un Centrālāzijas valstīs".
Работа за компьютером - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Latvijā
Kārtējais "Latvijas medijs" Krievijā tika atzīts par ārvalstu aģentu
Diplomāte piezīmēja, ka jaunie dokumenti ir vēl konkrētāki, un "finansēšanas mērogi un projektu darbība, pat pavirši izskatot, vienkārši šokē". Starp britu finansējuma saņēmējiem "rietumu vērtību popularizācijai tajā vai citā formā Krievijāõ 2020.-2023.gg." minēts fonds "Tompson Reiters", biedrība "Memorial"*, labdarības fonds "Sfera"*, portāls "Mediazona"*, tiesību aizsardzības centrs "Memorial"* un citi.
"Ārvalstu aģenti? Nu ko jūs, tie taču ir bērni, neatkarīgie žurnālisti un aktīvisti. Ļoti gaidām Londonas reakciju. Ir laiks," atzīmēja Zaharova.
Viņa piebilda, ka starp minētajiem projektu mērķiem, kam piešķirti līdzekļi, ir "tiesību aizsardzības stimulēšana, LGBT sabiedrības atbalstīšana, neatkarīgo žurnālistu un blogeru tīkla attīstība, sakaru veidošana ar sabiedrisko un politisko līderu jaunās paaudzes pārstāvjiem un viņu tuvināšana britu kultūrai."
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
Krievijā
Maskava vēlas apspriest mediju darbu ar ES: Zaharova vērsās pie Latvijas pārstāvja
"Tādu projektu iniciēšana un popularizācija iziet ārpus normālas diplomātiskās darbības un Krievijas likumdošanas robežām. Ko mums par to teiks propagandas apkarošanas speciālisti Briselē vai kompetentie EDSO, Eiropas Padomes un UNESCO pilnvarotie, kas atbalsta tīro žurnālistiku?" noslēgumā vaicāja Marija Zaharova.
*Organizācija ar ārvalstu aģenta funkcijām
Ziņu lente
0