Pasaulē

Eiropas regulators izskaidroja, kam ir nepieciešama revakcinācija pret Covid-19

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasВакцинация мигрантов от COVID-19 в Москве
Вакцинация мигрантов от COVID-19 в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 05.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES ieteica revakcinēt pret Covid-19 noteiktas iedzīvotāju grupas.
RĪGA, 5. oktobris - Sputnik. Papildu pote pret koronavīrusu ir nepieciešama cilvēkiem ar novājinātu imunitāti, izriet no Eiropas Zāļu valsts aģentūras (EZA) ieteikumiem.
"Ieteikums pieņemts pēc tam, kad pētījumi apstiprinājuši, ka papildu vakcīnas deva pastiprina organisma spēju veidot antivielas pret Covid-19 vīrusu personām ar novājinātu imunitāti," citē dokumentu RIA Novosti.
Медсестра устанавливает капельницу - Sputnik Latvija, 1920, 04.10.2021
Latvijā
Iniciatīva: Nevakcinējies un saslimis ar Covid-19? Lai ārstējas par savu naudu!
EZA ieteikumos norādīts, ka personas ar novājinātu imūnsistēmu var saņemt papildu Covid-19 vakcīnas devu vismaz 28 dienas pēc otrās devas saņemšanas. Paredzams, ka papildu deva spēs pasargāt šādus cilvēkus no saslimšanas ar Covid-19, piebilst regulators.
Aģentūrā uzsver, ka papildu vakcīnas devu varētu saņemt arī cilvēki ar normālu imunitāti. Šajā gadījumā revakcinācija jāveic ne agrāk kā pēc pusgada.
Runa ir par "BioNTech/Pfizer" un "Moderna" vakcīnas papildu devu.
Patlaban Eiropas Savienības tirgū apstiprinātas četras vakcīnas: kompāniju "Pfizer/BioNTech" preparāts "Comirnaty", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson". Septembrī Eiropas Komisijas vadītāja Urzulas fon der Leiena gadskārtējā uzrunā par stāvokli Eiropas Savienībā noradīja, ka ES ir vakcinēti vairāk nekā 70% pieaugušo iedzīvotāju. Veselības aprūpes eksperti gan apšauba šo informāciju, atsaucoties uz Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem.
Ziņu lente
0