Latvijā

Iniciatīva: Nevakcinējies un saslimis ar Covid-19? Lai ārstējas par savu naudu!

© Sputnik / Константин Михальчевский / Pāriet pie mediju bankasМедсестра устанавливает капельницу
Медсестра устанавливает капельницу - Sputnik Latvija, 1920, 04.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā noskaidrojās, daudzi Latvijas iedzīvotāji nevēlas, lai nevakcinētos Covid-19 pacientus ārstētu uz valsts rēķina.
RĪGA, 4. oktobris - Sputnik. Jau vairāk nekā desmit tūkstoši Latvijas iedzīvotāju parakstījuši portālā Manabalss.lv publicēto iniciatīvu par to, ka neattaisnoti nevakcinētajiem pašiem jāsedz ārstēšanas izdevumi. Tagad šo iniciatīvu var izskatīt Saeima.
Jāatzīmē, ka iniciatīva tika izvietota portālā tikai pirms 19 dienām.
Vakcinācija - Sputnik Latvija, 1920, 03.10.2021
Latvijā
Latvieši vakcinējas pret Covid-19 pašaizsardzībai, krievi – mobilitātei
Petīcijā teikts par "neattaisnoti nevakcinētiem" pacientiem ar Covid-19. Iniciatīvas autori piedāvā viņiem ārstēties par savu naudu, uzsverot, ka "valstij nevajadzētu uzņemties segt apzināti nelīdzestīgu cilvēku radītās izmaksas".
Iniciatīvu ievietoja Sandis Kravalis. Viņš apgalvo, ka slimnīcās ar SARS-CoV2 infekcijas vidēji smagu un smagu gaitu tiek stacionēti arvien vairāk pret COVID-19 nevakcinētu pacientu.
Pēc Kravaļa domām, viņu uzturēšanās slimnīcā, it īpaši intensīvās terapijas vai reanimācijas nodaļās, rada valstij milzīgus izdevumus.
Пожар в хостеле на улице Меркеля, в центре Риги - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Latvijā
Policisti Latvijā nopietni ķersies pie Covid-19 ierobežojumu ievērošanas pārbaudēm
"Saeimai ir likumiski jānostiprina, ka pandēmiju gadījumos pilngadību sasniegušām personām, kas atsakās no vakcīnas un inficējas (šajā gadījumā ar COVID-19), ir jābūt atbildīgām par savu izvēli nevakcinēties un jāsedz vismaz daļa no ārstēšanās izmaksām. Pilngadīgās personas, izmantojot valsts nodrošinātās bezmaksas vakcīnas, lielā mērā var palīdzēt valstij izvairīties no šīm izmaksām un pasargāt sevi no smagas slimības gaitas un nāves," teikts petīcijā.
Turklāt petīcijā ir norādīts, ka cilvēkiem jāiemācās ne tikai cienīt dažādus viedokļus, bet arī atbildēt par savu viedokli un ar to neradīt apgrūtinājumus un papildus izmaksas ne citiem sabiedrības locekļiem, ne valstij.
Ziņu lente
0