Politika

Krievijas ĀM apsūdz Eiropas Padomi par iejaukšanos citu valstu lietās

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЗдание Совета Европы в Страсбурге, архивное фото
Здание Совета Европы в Страсбурге, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 30.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas Humanitārās sadarbības un cilvēktiesību departamenta direktors norādīja, ka Eiropas Padomes mehānismi tiek izmantoti, lai iejauktos citu valstu lietās.
RĪGA, 30. septembris – Sputnik. Eiropas Padomes mehānismi tiek izmantoti ar mērķi iejaukties citu valstu lietās, konstatēja Krievijas Ārlietu ministrijas Humanitārās sadarbības un cilvēktiesību departamenta direktors Rinats Alautdinovs, vēsta RIA Novosti.
"Tomēr šo gadu laikā (kopš Krievijas iestāšanās Eiropas Padomē – red.) mēs redzējām arī to, kā Strasbūras organizācija mainījās, turklāt nebūt ne uz labo pusi. Redzam, kā sadarbību dažādās jomās, arī sociālajā nozarē nomaina tīri cilvēktiesību jautājumi, kā Strasbūras mehānismi tiek izmantoti, lai iejauktos valstu suverēnajās lietās, kā atklāti tiek uzspiesta neoliberālā ideoloģija, ko nebūt neatbalsta visas Eiropas Padomes dalībvalstis," diplomāts norādīja diskusijā Maskavā.
Депутаты на пленарном заседании Госдумы РФ - Sputnik Latvija, 1920, 24.09.2021
Viedoklis
Stingri cīnīsimies ar rusofobiju Baltijas valstīs – Krievijas parlamenta deputāti
Krievija kā viens no pieciem galvenajiem maksājumu veicējiem Eiropas Padomes budžetā, saskaroties ar prettiesisku attieksmi pret sevi, var izvirzīt jautājumu par visu EP sēžu pāreju pie attālināta režīma, sarunā ar RIA Novosti paziņoja Krievijas ĀM.
Aizvadītajā nedēļā delegācijas loceklis no Federācijas padomes, nopelniem bagātais KF ārsts Vladimirs Kruglijs paziņoja, ka Krievijas delegācijai pašreizējā EPPA sesijā ierobežota brīva pārvietošanās pa Strasbūru, jo ES neatzīst vakcināciju ar "Sputnik V". Krievijas delegācija pakļauta "vakcīnu diskriminācijai", ierobežojot pārvietošanos pilsētā, vēlāk informēja arī KF delegācijas vadītājs, Valsts domes vicespīkeris Pjotrs Tolstojs. Viņš norādīja, ka "radītajos apstākļos Krievijas delegācija Strasbūrā neieradīsies un darbam sekosim attālināti".
Зимняя сессия ПАСЕ - Sputnik Latvija, 1920, 24.09.2021
Politika
KF delegācijai EPPA ierobežota pārvietošanās – vakcīna "Sputnik V" nav atzīta
Ziņu lente
0