Politika

KF delegācijai EPPA ierobežota pārvietošanās – vakcīna "Sputnik V" nav atzīta

© Sputnik / Доминик Бутен / Pāriet pie mediju bankasЗимняя сессия ПАСЕ
Зимняя сессия ПАСЕ - Sputnik Latvija, 1920, 24.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas delegācijai EPPA sesijā ļauts pārvietoties tikai no viesnīcas uz asamblejas ēku.
RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Krievijas delegācijai EPPA sesijā, kas sāk darbu pirmdien 27. septembrī, liegta brīva pārvietošanās pa Strasbūru, jo Eiropas Savienība neatzīst preparātu "Sputnik V" koronavīrusa profilaksei, paziņoja Federācijas Padomes delegācijas loceklis, KF nopelniem bagātais ārsts Vladimirs Kruglijs, vēsta RIA Novosti.
"Mūsu delegācija saņēmusi norādījumus: tā kā jūs neesat vakcinējušies un ieradušies no "sarkanās zonas", jūs varat pārvietoties tikai no viesnīcas uz Parlamentārās asamblejas ēku," teica senators.
Российская вакцина Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) для профилактики коронавирусной инфекции - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Pasaulē
Eiropā izvairās no atbildes par "Sputnik V" reģistrācijas termiņu: atkal "trūkst datu"
Pie tam Turcijas delegācijai, kas tāpat ieradusies no "sarkanā zonas", taču vakcinēta ar Pfizer, nekādi ierobežojumi nav noteikti, tāpat kā Ukrainas delegācijai, brīdināja likumdevējs.
"Tas viss kaut kā izskatās ne īpaši," konstatēja politiķis.
Iepriekš EMA apstiprinājusi Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca un Johnson & Johnson ražoto preparātu lietošanu ES teritorijā koronavīrusa profilaksei.
Gada sākumā Krievija nosūtīja pieteikumu vakcīnas "Sputnik V" reģistrācijai ES ar pakāpeniskās ekspertīzes (rolling review) procedūru. Procedūra sākās 4. martā. Krievija jau vairākkārt norādījusi, ka EMA iesniegti visi dokumenti, kas nepieciešami preparāta apstiprināta.
Iepriekš EMA apgalvoja, ka preparāta apstiprināšanas ātrumu būs iespējams novērtēt pēc inspekcijām Krievijā. Pavasarī EMA un Pasaules veselības organizācijas eksperti apmeklēja vakcīnas ražotnes un novērtēja klīniskos datus, kas iegūti preparāta pielietošanas gaitā.
Контрольный образец вакцины Спутник V на производстве - Sputnik Latvija, 1920, 20.07.2021
Latvijā nezina, ko iesākt ar cilvēkiem, kuri vakcinējušies ar "Sputnik V"
Patlaban Krievijas vakcīna "Sputnik V" reģistrēta gandrīz 70 valstīs ar kopējo iedzīvotāju skaitu virs 3,5 miljardiem cilvēku. Vairāku valstu, piemēram, Argentīnas, Serbijas, Bahreinas, Ungārijas, Meksikas un citām valstīm, regulatoru dati liecina, ka "Sputnik V" ir viena no drošākajām un efektīvākajām vakcīnām pret koronavīrusu.
Preparāts "Sputnik V" izstrādāts uz pārbaudītās un labi izpētītās cilvēka adenovīrusu platformas. Neseno pētījumu dati rāda, ka preparāta efektivitāte pret koronavīrusu sastāda 97,6%. Atskaite sastādīta uz 3,8 miljonu Krievijas iedzīvotāju vakcinācijas analīzes datu pamata.
Ziņu lente
0