Pasaulē

Uz Baltkrievijas un Polijas robežas atrasti bērni no Kongo un Irākas

© Государственный пограничный комитет Республики БеларусьНа польско-белорусской границе обнаружено тело гражданки Ирака
На польско-белорусской границе обнаружено тело гражданки Ирака  - Sputnik Latvija, 1920, 24.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķi izmeklējuši bērnus un konstatējuši, ka viņi ir nosaluši, cieš no atūdeņošanas un, domājams, saindēšanās. Bērni nogādāti slimnīcā.
RĪGA, 24. septembris – Sputnik. Baltkrievijas robežsardzes dienesta Grodņas grupas kontrolpunkta "Podpilki" robežsargu vienība atradusi pie Baltkrievijas un Polijas robežas trīs novārgušus bērnus, vēsta Sputnik Baltkrievija.
Bērni atradās sešu cilvēku grupas sastāvā: sieviete ar 4 gadus vecu zēnu – Kongo pilsoņi, pārējie četri – Irākas pilsoņi ar diviem 5 un 12 gadus veciem bērniem. Mediķi izmeklēja ārvalstniekus. Zēnam no Kongo diagnosticēta traumēta potīte, irākiešu bērniem – nosalšanas, atūdeņošanas un, domājams, saindēšanās pazīmes.
Афганские беженцы, находящиеся на польско-белорусской границе, 13 сентября 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2021
Baltijā
Migranti Lietuvā ziņo, ka sarunās par patvēruma saņemšanu saskaras ar draudiem
Tāpat robežsargi atraduši divus novārgušus irākiešus. Izrādījās, ka viņi ir brāļi. Viens no viņiem nevarēja pārvietoties, jo, pēc viņa vārdiem, nopietni traumējis kājas laikā, kad uzturējies Polijas teritorijā.
Valsts robežsardzes komitejā paskaidroja, ka abas bēgļu grupas hospitalizētas Grodņas apgabala klīniskajā slimnīcā. Mediķi novērtēja, ka bērnu veselības stāvoklis ir vidēji smags. Tālākai izmeklēšanai un ārstēšanai viņi hospitalizēti pediatriskajā nodaļā.

Migrācijas krīzes upuri

Nesen uz Baltkrievijas un Polijas rovežas atrastas trīs cilvēku mirstīgās atliekas. Domājams, tie ir Irākas, Kongo un Kamerūnas pilsoņi. Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis apgalvoja, ka cilvēki miruši no aukstuma un pārguruma. Lietu izmeklē Polijas likumsargi.
Iepriekš Baltkrievijas robežsargi informēja, ka netālu no Polijas robežas atrasts sievietes līķis, redzamas pēdas, kas liecina – ķermenis vilkts no Polijas teritorijas uz Baltkrieviju.
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2021
Pasaulē
Lukašenko: Rietumi piever acis uz cilvēktiesību pārkāpumiem
Līdzās atradās trīs bērni, cienījama vecuma sieviete un vīrietis. Viņi pastāstīja, ka poļu varasiestāžu darbinieki, piedraudot ar ieročiem, piespieduši viņus šķērsot robežu.
Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja izmeklē sievietes bojāejas apstākļus. Domājams, nāve iestājusies apsaldēšanās rezultātā.

Migrācijas krīze ES

Lietuva, Polija un Latvija ziņo par neredzētu migrantu plūsmu kopš šī gada sākuma. Minskai pārmet bēgļu tranzītu uz ES valstīm.
Baltijas valstis ieviesušas ārkārtējās situācijas režīmu pierobežas zonā un piešķīrušas robežsargiem pilnvaras izraidīt migrantus uz Baltkrieviju.
Lietuvas un Polijas varasiestādes būvē dzeloņstiepļu žogu uz robežas ar Baltkrieviju un stāsta par tūkstošiem aizturētu pārbēdzēju.
Дорожный знак Приграничная зона на дороге ведущей к российской границе - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Latvijā
Bēgļi Latvijā: zog ēdamo un biedē vietējos trakāk nekā lāči
Baltkrievijas robežsardzes komiteja vēstīja par vairākiem migrantu vardarbīgas padzīšanas gadījumiem no ES teritorijas.

Baltkrievijas un Krievijas viedoklis

Iepriekš Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko informēja, ka Minska vairs necentīsies apturēt nelegālo migrantu plūsmu uz Eiropas Savienības valstīm. Viņš uzsvēra, ka Rietumu sankciju dēļ tagad tam nav "ne naudas, ne spēku".
Krievijas prezidents Vladimirs Putins preses konferencē pēc tikšanās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, atbildot uz žurnālista jautājumu par migrantiem uz robežas, paziņoja, ka Krievija neiejaucas situācijā. Krievijas valsts vadītājs uzsvēra, ka ES šis jautājums jārisina ar Minsku.
Iepriekš Krievijas ĀM paziņoja, ka Polijas valdības Krievijai naidīgie centieni dažās jomās pēdējos gados ir bezgalīgas.
Ziņu lente
0