Pasaulē

Eiropā izvairās no atbildes par "Sputnik V" reģistrācijas termiņu: atkal "trūkst datu"

© Sputnik / Тимур Батыршин / Pāriet pie mediju bankasРоссийская вакцина "Спутник V" (Гам-КОВИД-Вак) для профилактики коронавирусной инфекции
Российская вакцина Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) для профилактики коронавирусной инфекции - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Zāļu aģentūrai nepieciešama papildu informācija Krievijas vakcīnas "Sputnik V" novērtēšanai.
RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Joprojām nav zināms, kad "Sputnik V" reģistrēs Eiropas Savienībā. Eiropas Zāļu valsts aģentūrai (EZA) esot nepieciešama papildu informācija, paziņojis EZA vakcīnu nodaļas vadītājs Marko Kavaleri.
"Kas attiecas uz vakcīnām "Sputnik V" un (ķīniešu) "Sinovac", noritējušās diezgan konstruktīvas sarunas ar uzņēmumiem, taču mums ir nepieciešama papildu informācija, pirms mēs varam panākt progresu pakāpeniskās ekspertīzes procedūrā. Pagaidām nav skaidrības par šo vakcīnu novērtēšanas procedūru progresa grafiku," citē Kavaleri RIA Novosti.
Vakcinācijas centrs tirdzniecības centrā Alfa - Sputnik Latvija, 1920, 09.09.2021
Latvijā
Zemi ienākumi un izglītība: sastādīts vakcinācijas pretinieka portrets
Turklāt regulatora pārstāvis ziņoja, ka tuvākajā laikā lietošanai Eiropā varētu tikt apstiprināta Vācijas kompānijas "CureVac" ražotā vakcīna.
""CureVac" vakcīnas ražotājs jau pirms vasaras brīvdienām publicējis klīnisko pētījumu rezultātus, kurus mēs izpētīsim tuvākajās nedēļās un redzēsim, kādi tiks veikti secinājumi, pamatojoties uz šiem datiem," skaidroja Kavaleri.
Viņš piebilda, ka amerikāņu vakcīnas "NovaVax" ražotājs arī publicējis "virkni klīnisko datu", ko EZA izskatīs tuvāko nedēļu laikā. "Paskatīsimies, vai izdosies pabeigt šīs vakcīnas (izskatīšanu) līdz gada beigām," atzīmēja Kavaleri.
Patlaban EZA veic piecu Covid-19 vakcīnu ekspertīzi.
"Notiek datu apmaiņa. Mēs ceram, ka panāksim progresu šo vakcīnu ekspertīzē, lai tās apstiprinātu šā gada beigās vai nākamā gada sākumā," norādīja Kavaleri.
Vakcinācija pret Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 08.09.2021
Latvijā
Pusaudži saņēmuši neatļautas vakcīnas – vienam uzreiz kļuva slikti
Līdz šīm Eiropas Savienības tirgū apstiprinātas četras vakcīnas: kompāniju Pfizer/BioNTech preparāts Comirnaty, Moderna, AstraZeneca un Johnson&Johnson.
Krievijas vakcīnas "Sputnik V" pakāpeniskas ekspertīzes procedūra EMA turpinās kopš 4. marta. Patlaban preparāts reģistrēts 67 valstīs, kuru iedzīvotāju kopējais skaits pārsniedz 3,5 miljardus cilvēku. Vairāku valstu, arī Argentīnas, Serbijas, Bahreinas, Ungārijas, Meksikas un citu valstu regulatoru dati, kas saņemti vakcinācijas gaitā, liecina, ka "Sputnik V" ir viena no drošākajām un efektīvākajām vakcīnām pret koronavīrusu.
Ziņu lente
0