Latvijā

Latvijas zinātnieki prasa valdībai naudu

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистерство образования и науки Латвии
Министерство образования и науки Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 23.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības un zinātnes ministrija zinātnes bāzes palielināšanai prasīs papildu 70,9 miljonus eiro no 2022. gada budžeta.
RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Augstākās izglītības prioritārām vajadzībām papildus nepieciešami vismaz 70,9 miljoni eiro, raksta BВ.lv.
Tiek ziņots, ka IZM vissvarīgākā prioritāte ir zinātnes bāzes palielināšana, šīm mērķim plānots iztērēt 7,6 miljonus eiro no pieprasītās summas. Vislielākās finansējums — 29,02 miljoni eiro — tiks novirzīts akadēmiskā personāla minimālās atlīdzības likmju paaugstināšanai.
Колючая проволока - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2021
Latvijā
Latvija sāk būvēt žogu uz robežas ar Baltkrieviju: dzeloņstieple izmaksās pusmiljonu eiro
Saeimas apakškomisijas sēdē IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietniece politikas ieviešanas un monitoringa jomā Diāna Laipniece paziņoja, ka zinātniskajai bāzei piešķirtie 7,6 miljoni eiro neuzlabos situāciju, kaut palīdzēs saglabāt zinātni esošajā līmenī, tāpat viņa atzīmēja, ka Latvijā pētniecībai piešķirtais finansējums ir vismazākais Eiropas Savienībā.
Viņa arī uzsvēra, ka katru nākamo gadu ministrija prasīs vairāk naudas, piemēram, 2023. gada budžetā iecerēts prasīt 15,2 miljonus eiro, bet 2024. gadā - 22,8 miljonus eiro.
"Mēs būtu gatavi vēl straujāk šo latiņu celt, taču neesam instance, kas pieņem budžetu, to dara Saeima," sacīja Laipniece.
Ziņu lente
0