Latvijā

Latvija sāk būvēt žogu uz robežas ar Baltkrieviju: dzeloņstieple izmaksās pusmiljonu eiro

© Pixabay / ErdenebayarКолючая проволока
Колючая проволока - Sputnik Latvija, 1920, 17.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
SIA "Brief", kas piegādās dzeloņstiepli, kopš Covid-19 pandēmijas sākuma nodrošināja masku un citu individuālās aizsardzības līdzekļu piegādi valsts iestādēm.
RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Tuvākajās dienās sāksies 37 kilometru gara žoga būvniecība uz Latvijas un Baltkrievijas robežas. Dzeloņstiepli pagaidu žogam par 488 400 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa piegādās firma SIA "Brief", vēsta LSM.
Nodrošinājuma valsts aģentūra paziņoja, ka līgums par dzeloņstieples piegādi noslēgts 10. septembrī. Piegādātājs izvēlēts cenu aptaujas kārtībā.
Афганские беженцы на польско-белорусской границе, 1 сентября 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 11.09.2021
Latvijā
PMLP vadītāja: mēs nevaram vienkārši atteikt patvēruma meklētājam
Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs skaidroja, ka patlaban meklē firmu, kas uzcels pagaidu žogu.
"Šobrīd notiek cenu aptauja uzstādīšanai. Ministru kabinets 10. augustā piešķīra 1,7 miljonus eiro 37 kilometriem, tāpēc gadījumā, ja uzstādīšanas cenu aptaujas rezultātā piešķirtais finansējums nebūs pietiekams, protams, informēsim par to atsevišķi Ministru kabinetu." viņš atzīmēja.
Atgādinām, ka no 11. augusta Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados un Daugavpilī izsludināts ārkārtējās situācijas režīms, jo krasi pieaudzis mēģinājumu skaits nelikumīgi šķērsot Latvijas un Baltkrievijas robežu. No 10. augusta novērsti 1166 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas un Baltkrievijas robežu, 15. septembrī Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā paziņojis Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujats.
Забор на границе Латвии и России - Sputnik Latvija, 1920, 04.09.2021
Latvijā
Drīz sāksies dzeloņstiepļu žoga uzstādīšana uz robežas ar Baltkrieviju
Par migrācijas krīzi Viļņa vaino Minsku, taču Baltkrievija norāda, ka robežsardzes pienākumus veic pietiekami augstā līmenī.
Valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko uzsvēra, ka neļaus pārvērst valsti par nelegāļu iebraucamo vietu un nelegālās migrācijas jautājumu Minska risina tieši tādā mērā, kāds nepieciešams, izdevīgs un finansiāli iespējams.
Ziņu lente
0