Pasaulē

Dmitrijs Medvedevs: teroristi var atkārtot 11. sepembri

© Sputnik / Екатерина Штукина / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума "Открытые инновации - 2020"
Заместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума Открытые инновации - 2020 - Sputnik Latvija, 1920, 11.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV militārās klātbūtnes sekas Afganistānā ir katastrofālas, ir pārliecināts Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.
RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs brīdināja, ka iespējami tikpat asiņaini terorakti kā 2001. gada 11. septembris, un aicināja visu pasauli aizmirst domstarpības un cīnīties ar šo ļaunumu, bet ASV – padziļināti sadarboties ar Krieviju, vēsta Sputnik Baltkrievija.
"Tā ir visas cilvēces, nevis atsevišķa reģiona problēma. Teroristi var jebkurā brīdī pastrādāt tikpat asiņainus teroraktus kā 2001. gada septembrī. Tātad visas pasaules centieni jāvērš pret cīņu ar ļaunumu, ko nespēja iznīdēt ASV ar saviem sabiedrotajiem," Medvedevs norāda savā rakstā, ko publicēja Gazeta.ru.
Пожарный плачет возле Всемирного торгового центра в Нью-Йорке, подвергшегося террористической атаке 11 сентября 2001 гоад - Sputnik Latvija, 1920, 07.09.2021
Viedoklis
Amerika apkopo lielā kara rezultātus: miljons noslepkavotu, triljoni – nozagti
"Krievija vienmēr bijusi gatava tādam darbam, neskatoties uz sarežģītajām attiecībām ar Rietumiem. Cilvēku labā dažādu valstu valdībām ir jāaizmirst savas domstarpības," viņš uzskata.
Pēc politiķa domām, īpaša nozīme ir Krievijas un ASV padziļinātai sadarbībai cīņā ar terorismu.
"Tomēr šiem nolūkiem mūsu partneriem ir jāatvadās no ilūzijām par savu izcilību. Neviena nācija, neviena atsevišķa alianse nespēj patstāvīgi atrisināt šo problēmu. Tikai kopā, demonstrējot nepieciešamo solidaritāti, mēs varam iznīcināt šo ļaunumu. Divdesmit gadus ilgā ASV neveiksmīgā intervence Afganistānā ir pietiekami ilgs laiks, lai par to padomātu," viņš secināja.

ASV nelaimīgā kampaņa Afganistānā

"Misija Afganistānā ilga 20 gadus. Šajā laikā ASV "apraka" Afganistānā 1,5 triljonus dolāru, taču šie izdevumi izrādījās absolūti bezjēdzīgi. Kampaņa neveiksmīgi noslēdzās šī gada augustā, kad valsti pameta pēdējais amerikāņu kareivis," viņš atgādināja.
ASV karavīri evakuēšanas laikā Kabulas lidostā - Sputnik Latvija, 1920, 03.09.2021
Viedoklis
ASV vairs nevarēs karot. Kā viņi plāno pārvaldīt pasauli?
Politiķis norādīja, ka Vašingtona mēģināja radīt apstākļus jaunas valsts attīstībai pēc rietumu modeļa, tomēr afgāņi atkal nav pieņēmuši savai valstij uzspiestās shēmas.
"Stāvokli neglāva arī nepārdomātā naudas iepludināšana, ar ko amerikaņi izmisīgi dzēsa problēmas. Neskatoties uz milzīgajām dotācijām, cilvēku dzīves līmenis gandrīz nav mainījies. Lielākā daļa cilvēku vēl aizvien dzīvoja nabadzībā, bet korupcija valsts aparātā auga kā ļaundabīgs audzējs," atzīmēja Medvedevs.
"ASV militārās klātbūtnes sekas Afganistānā, kas amerikāņu budžetam izmaksājusi astronomiskas sekas, izskatās patiešām katastrofālas," uzsvēra politiķis.

Vašingtonas stratēģijas krahs

Medvedevs savā rakstā piezīmēja, ka "ASV administrācija atteicās atzīt sakāvi, mēģinot glābt savu reputāciju un visas NATO autoritāti", - tā vietā amerikāņi sāka izmantot formulu "mūs nepadzen, mēs paši ejam prom".
Teroristiskās kustības Taliban* kaujinieki  - Sputnik Latvija, 1920, 02.09.2021
Viedoklis
Narkotikas, nodokļi un noslēpumaini sponsori. No kurienes talibi ņem miljardus
"Tomēr prezidents Džo Baidens atzīmēja, ka kontingenta izvešana nozīmē ne tikai Afganistānas kampaņas beigas – tiek pielikts punkts "lielām militārām operācijām ar mērķi pārveidot citas valstis". Pēc būtības, viņa vārdi nozīmē, ka Vašingtona atklāti atzīst: stratēģija ar mērķi iezīmēt savu vispārējo militāri politisko klātbūtni ir cietusi krahu," atzīmēja DP priekšsēdētāja vietnieks.
Medvedevs brīdināja par jaunas migrācijas krīzes risku Krievijai un Centrālās Āzijas valstīm un norādīja, ka Krievijai un KDLO valstīm ir jāparūpējas par savu drošību.
"Līdz šim Afganistānas pilsoņi veido vienu no lielākajām bēgļu grupām, kas meklē glābiņu Eiropā. Jauns migrācijas krīzes vilnis apdraud arī Krieviju un Centrālās Āzijas valstis," uzsvēra Medvedevs.
Pēc viņa vārdiem, pārsvarā runa ir par pretestību terorismam, kas divdesmit gadu laikā nekur nav pazudis.
Ziņu lente
0