Latvija sastrīdējusies ar Krieviju un Baltkrieviju, bet kravas meklē Ukrainā

© Sputnik / Sergey MelkonovVAS "Latvijas dzelzceļš"
VAS Latvijas dzelzceļš  - Sputnik Latvija, 1920, 08.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas dzelzceļš" kopā ar ostām un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru Ukrainā apspriež kravu pārvadājumus caur Latviju.
RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Latvijas tranzīta un loģistikas nozare cer piesaistīt kravas no Ukrainas, kā arī preces no citām Melnās jūras reģiona valstīm, kas tiek vestas tranzītā cauri Ukrainai. Augusta beigās LDz iepazīstināja Ukrainas uzņēmējus ar Latvijas transporta koridora iespējām, arī ar konteineru vilcienu "Zubr", liecina informācija LDz vietnē.
Терминал по перевалке и краткосрочному хранению сыпучих минеральных удобрений - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2021
Latvija zaudējusi lielu daļu no "tranzīta pīrāga": Rīgas Brīvostā zina, kas jādara
LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs uzsvēra, ka šobrīd Latvijas dzelzceļa transporta un ostu nozare saskaras ar virkni izaicinājumu, tāpēc jāizmanto ikviena iespēja uzrunāt potenciālos klientus un sadarbības partnerus.
"Šodien, tiekoties ar Ukrainas dzelzceļa jauno vadītāju Aleksandru Kamišinu, pārrunājām mūsu sadarbības potenciālu un iespējas daudz ciešāk strādāt pie kravu apjoma palielināšanas dzelzceļa savienojumā starp mūsu valstīm, kā arī iespējas atjaunot pasažieru vilcienu satiksmi savienojumā Kijeva-Rīga," atzīmēja M.Kleinbergs.
Satiksmes ministrijas eksperts Andris Maldups atzīmēja, ka Ukraina varētu eksportēt caur Latviju savu labību, taču kopumā Latvija cer sakārtot sadarbību ar visām Melnās jūras reģiona valstīm.
Перевалка угля в Рижском порту - Sputnik Latvija, 1920, 23.11.2020
Kliedzoši nepieņemams tonis: Latvijas ĀM aizliedza stividoriem prasīt Krievijai kravas
Maldups pastāstīja, ka preces no Turcijas Eiropā ir plaši izplatītas, un Latvija cer tās piesaistīt savam transporta koridoram. Pats galvenais ir tas, ka šis darbs atbilst Ukrainas interesēm – izmantot tās tranzīta potenciālu. Izstrādātas arī dažādas starpvaldību komisijas, darba grupas, kas aktīvi strādā ar Kazahstānu un Uzbekistānu. Tie ir galvenie tirgi austrumos, ar ko Latvijai jāturpina darbs, lai piesaistītu jebkādas iespējamas kravas, uzsvēra ierēdnis.
Savukārt LDz meitasuzņēmums RSS parakstījis sadarbības līgumu ar Ukrainas sabiedrību "Interrail", kas ļauj piedāvāt Ukrainas tirgū Latvijas uzņēmuma pakalpojumus vagonu un lokomotīvju remonta nozarē.
"LDz ritošā sastāva serviss" (RSS) valdes priekšsēdētājs Ģirts Ivanovs informēja, ka uzņēmums sāk aktīvi piesaistīt ārējos klientus, piedāvājot pakalpojumus dažādos tirgos, kuru vidū viens no lielākajiem un stratēģiski svarīgākajiem ir Ukraina ar plaši attīstīto dzelzceļa infrastruktūru un vērā ņemamo ritošo sastāvu.
Перевалка угля в Рижском порту - Sputnik Latvija, 1920, 19.09.2020
"Latvijas Dzelzceļa" vadītājs pastāstīja, kāda ir KF kravu pazaudēšanas cena
Galvenie kravu pārvadājumi starp Latvijas Republiku un Ukrainu ir pārvadājumi no Ukrainas uz Latvijas ostām. Ar dzelzceļa transportu starp Latviju un Ukrainu 2021. gada septiņos mēnešos tika pārvadāti 224,9 tūkst. tonnu kravu – par 10,4 tūkst. tonnām jeb par 4,9% vairāk, nekā 2020. gada 7 mēnešos (214,4 tūkst. tonnas). 2021. gada 7 mēnešos pārvadātas 3 635 TEU konteineru vienību – par 25,8% vairāk nekā 2020.gada 7 mēnešos. No kopējā konteineru skaita konteinervilcienā "ZUBR" 2021. gada 7 mēnešos pārvadāti 1 042 TEU konteineru vienību – par 14,8% vairāk nekā 2020.gada 7 mēnešos.
Ziņu lente
0