Latvijā

Cik Latvija maksā par atkritumu novākšanu no ceļmalām?

CC0 / pxhere / Vīrietis pie atkritumu konteinera
Vīrietis pie atkritumu konteinera - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ik gadus tērē lielu naudu par atkritumu novākšanu no ceļmalām, taču līdzekļus varētu atvēlēt kaut kam lietderīgākam.
RĪGA, 27. augusts — Sputnik. Valsts ik gadus tērē aptuveni pusmiljonu eiro atkritumu novākšanai no ceļmalām, vēsta Rus.lsm.lv.
Tik lielus izdevumus pamato ar to, ka pie atkritumu tvertnēm ceļmalā bieži pamet lielus būvmateriālu atkritumu apjomus. Turklāt, stāsta Latvijas Atkritumu saimniecības asociācija (LASA), atkritumu kalni veidojas vietās, kur nav organizēta novākšana un tamlīdzīgu izgāztuvju kontrole.
VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" pārstāve Sigita Paula paskaidroja: ja mainītos situācija ar piegružotajām ceļmalām, uzkopšanai atvēlēto naudu varētu izmantot citiem lietderīgākiem darbiem.
Atkritumu konteineri - Sputnik Latvija, 1920, 10.08.2021
Latvijā
Daugavpilī būvēs atkritumu pārstrādes rūpnīcu
Rucavas novada domes izpilddirektors Edgars Bertrams atzīmēja, ka konteinerus vajadzētu iztukšot biežāk, bet ar videokameru palīdzību kontrolēt, kā cilvēki izmet atkritumus. Viņš piezīmēja, ka, domājams, nebūt ne visām novada mājsaimniecībām noslēgti līgumi par atkritumu izvešanu.
Šajā kontekstā "Latvijas Autoceļu uzturētājs" uzsvēra, ka ceļmalas konteineri paredzēti tikai ceļu satiksmes dalībnieku ērtībām un tikai nelielu atkritumu izmešanai.
Jau 2018. gadā tika vēstīts, ka LAU katru gadu tērē vairāk nekā 400 tūkstošus eiro piegružotās ceļmalas uzkopšanai. Autovadītāji un pasažieri, nepievēršot uzmanību tam, kādu kaitējumu viņi nodara ar savu paviršību, pastāvīgi izmet atkritumus uz ceļa. Pie tam ceļmalā izmesto atkritumu apjoms nemainās.
Ziņu lente
0