Latvijā

Cipule: sabiedrībā nav izpratnes, kādos apstākļos strādā mediķi

© Sputnik / Сергей МелконовМашины Службы неотложной медицинской помощи
Машины Службы неотложной медицинской помощи - Sputnik Latvija, 1920, 24.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NMPD darbiniekiem izstrādāja instrukciju vadlīnijas, kā mediķiem rīkoties ar agresīviem Covid-19 vakcinācijas pretiniekiem.
RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki arvien biežāk saskaras ar verbālo agresiju, paziņoja NMPD direktore Liene Cipule Latvijas Radio.
Pagājušajā nedēļā NMPD darbinieki sociālajos tīklos pastāstīja, ka izsaukuma laikā saskārās ar vakcinācijas pretiniekiem, kuri vēlējās apspriest ar viņiem pandēmiju un diezgan agresīvi centās piesaistīt sev uzmanību: viņi ne vien bez atļaujas filmēja mediķu veiktās darbības, bet arī lietoja necenzētus vārdus un pat pielietoja fizisku spēku.
Отметки о необходимости соблюдать социальную дистанцию в международном аэропорту Борисполь в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 18.08.2021
Latvijā
Veselības ministrija sola jaunus Covid-19 ierobežojumus
Cipule atzīmēja, ka agresīvi noskaņotie interneta komentētāji "pārceļ" savas darbības reālajā dzīvē. Šādu gadījumu dēļ dienests sācis mediķus vairāk izglītot par rīcību provocējošās konflikta situācijās.
"Ir gadījumi, kad brigādes tiek provocētas, filmētas, veidojas asu vārdu apmaiņa. Kāpēc šim konkrētajam gadījumam pievērsām uzmanību - tajā bija iesaistīti cilvēki, kas sociālajos tīklos nodarbojas ar dažādu kompromitejošu materiālu veidošanu par veselības aprūpes sistēmas iestādēm - filmējot, nomelnojot un satraucot sabiedrību.
Sabiedrībai nav izpratnes, kādos apstākļos strādā mediķi un kādi izaicinājumi mums vēl ir priekšā. Taču mediķi ir sapratuši, ka procesu, kas šobrīd notiek, nevar vienkārši pārtraukt un izmainīt sabiedrisko domu. Tāpēc dienestā izplatām vadlīnijas, kā mediķiem rīkoties konflikta situācijās, kā tās risināt, lai nenonāktu līdz reāliem konfliktiem, kas arī nereti notiek," stāsta Cibule.
Par iepriekš minēto incidentumediķi informēja Valsts policiju.
Ziņu lente
0