Latvijā

Veselības ministrija sola jaunus Covid-19 ierobežojumus

© REUTERS / Gleb GaranichОтметки о необходимости соблюдать социальную дистанцию в международном аэропорту Борисполь в Киеве
Отметки о необходимости соблюдать социальную дистанцию в международном аэропорту Борисполь в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 18.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvāko nedēļu laikā saslimstības ar Covid-19 rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju varētu sasniegt 100 gadījumu robežu, un tas nozīmē, ka "epidemioloģiskajā luksoforā" iedegsies sarkanā gaisma.
RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības ar Covid-19 rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā drīzumā var sasniegt 100 gadījumu robežu, kā rezultātā tiks ieviesti jauni ierobežojumi, sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts, ziņo Тvnet.lv.
"Mums šobrīd nav nekāda pamata uzskatīt, ka Latvijā saslimstība nepieaugs. Ir visi iemesli domāt, ka saslimstība turpinās augt. Pie šiem esošajiem apstākļiem, ja būtiski nemainās situācija vai drošības pasākumu politika, tad, visticamāk, skaitli 100 mēs sasniegsim tuvāko divu vai vienas nedēļas laikā," paziņoja Veselības ministrijas vadītājs.
Сотрудники в офисе - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Latvijā
Saeima vēl varētu pārskatīt nevakcinēto darbinieku atlaišanas nosacījumus
Šajā gadījumā būs pamats ieviest jaunus ierobežojumus, kaut Pavļuts neminēja tieši kādus.
Iepriekšējie valdības lēmumi paredz, ka, sasniedzot noteiktu kumulatīvu saslimstības līmeni, piemēram, 100 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, automātiski stājas spēkā ierobežojumi. Šo procedūru 22. jūnijā apstiprināja Ministru kabinets.
Grozījumu anotācijā teikts, ka situācijā, kad būtu jāatgriežas pie pasākumiem, kas noteikti augsta Covid-19 izplatības riska apstākļos, Slimību profilakses un kontroles centrs informāciju publicēs oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un nosacījumi automātiski stāsies spēkā pēc trīs dienām kopš informācijas publicēšanas.
Ziņu lente
0