Latvijā

Dažviet Latvijā iestājās meteoroloģiskais rudens

© Sputnik / Oksana DzadanRudens Rīgā
Rudens Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 22.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban meteorologi atzīmē meteoroloģiskā rudens iestāšanos daļā Vidzemes, kur termometru stabiņi noslīdēja zemāk par +15 grādiem.
RĪGA, 22. augusts - Sputnik. Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, dažos Vidzemes rajonos meteoroloģiskais rudens iestājās 18. augustā, kad vidējā gaisa temperatūra diennaktī nesasniedz +15 grādus, ziņo Press.lv.
Meteoroloģiskā rudens iestāšanos nosaka pēc vidējās gaisa temperatūras. Ja tā piecas dienas pēc kārtas temperatūra turas zem +15 grādiem, tas nozīmē, ka meteoroloģiskā vasara ir beigusies.
Косуля - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2020
Anomālās ziemas dēļ Latvijā var parādīties jaunu sugu dzīvnieki un augi
18. augustā meteoroloģiskā rudens sākās Alūksnes, Gulbenes, Madonas, Skrīveru un Zosēnu novērojumu stacijā. Meteoroloģiskā rudens iestāšanos visā Latvijā speciālisti sagaida šodien, 22. augustā.
Daudzu gadu laikā gaitā gūtie meteorologu novērojumi Alūksnes un Vidzemes augstienē liecina, ka meteoroloģiskais rudens parasti sākas ap 20. augustu. Atklātās jūras piekrastē meteoroloģiskā tas iestājas septembra pirmajās dienās.
Jāatzīmē, ka 2020. gadā meteoroloģiskais rudens dažos Latvijas rajonos ir novēlojies. Daugavpilī un Rīgā tas tik novērtos vien 17. septembrī, bet dažās vietās piekrastē - pat vēlāk.
Наводнение в Чжэнчжоу, Китай - Sputnik Latvija, 1920, 08.08.2021
Viedoklis
Kas sabojājis laika apstākļus. Pasauli pārņem ekstremālas klimata parādības
Atgādinām, ka iepriekš sinoptiķi prognozējuši Latvijā salnas. Saskaņā ar speciālistu prognozi 24. augusta naktī gaisa temperatūra atsevišķos valsts reģionos var nokrist līdz +2 … +4 grādiem.
Dienā termometru stabiņi nepacelsies virs +12... +17 grādiem. Turklāt nākamajā nedēļā ciklons atnesīs lietusgāzes. Visvairāk nokrišņu var izkrist atsevišķās Vidzemes rajonos un Kurzemes piekrastē.
Ziņu lente
0