Viedoklis

Neatstās nekādas izredzes: Krievijas "Cirkon" sacēlis troksni ASV armijā

© Sputnik / Пресс-служба судостроительного завода "Северная верфь" / Pāriet pie mediju bankasFregates "Admiral Golovko" palaišana ūdenī
Fregates Admiral Golovko palaišana ūdenī - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saņēmusi vislabākās īpašības – tā jauno raķeti vērtē speciālisti. Krievijas "Cirkon" ir vienīgais ierocis savā kategorijā, un pret to nav nekādas "pretindes", spiesti atzīt eksperti ASV.
Ja kaut kas notiks, pa ādu dabūs visi, arī amerikāņu aviācijas bāzes kuģi. Pie tāda slēdziena nonācis Marks Episkoposs savā rakstā izdevumā National Interest, kurā apraksta debesu, jūru un okeānu biedu – raķeti "Cirkon", atzīmēja radio Sputnik autors Oļegs Obuhovs.
Autors smēlies iedvesmu atklātos avotos, kas vasaras vidū noskaidroja, kurš Krievijas kara kuģis pirmais saņems bruņojumā jauno hiperskaņas pretkuģu spārnoto raķeti. Krievijas Bruņoto spēku modernizācijas vērienīgās programmas ietvaros ar "Cirkon" pirmo aprīkos fregati "Admiral Golovko". Turklāt raķetes palaišanai itin vienkārši būs iespējams pārveidot arī Melnās jūras flotes kuģus.
Ballistiskās raķetes palaišana  - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Viedoklis
Krievijas jaunā hiperskaņas raķete X-95: kas par to zināms
Sajutuši kaut ko nelabu, amerikāņi aplēsa – sak, cik daudzas RIM-174 būs vajadzīgas, lai likvidētu Krievijas jauno raķeti. Noskaidrojās, ka vajadzēs ne vienu vien desmitu. Vēl vairāk ASV pretgaisa aizsardzības sistēmas rīcībā esošās RLS "neredz" mērķi, kura ātrums pārsniedz 4 Mahus (4773,02 km/h). Bet "Cirkon" maksimālais ātrums ir 9 Mahi (apmēram 11 tūkstoši km/h). Vārdu sakot, ASV PGA radiolokācijas stacijas vienkārši nepaspēs reaģēt uz "Cirkon" – to jauda ir pārāk maza.
Savukārt "savienībā" ar fregati "Admiral Golovko" raķete kļūst vēl draudīgāka pretiniekam, pateicoties darbības rādiusam 1000-2000 km apjomā, turklāt ar augsta līmeņa manevrētspējām lidojumā.
Amerikāņu karavīriem ir nopietns iemesls iegrimt domās, jo RIM-174 izstrādei bija vajadzīgi apmēram 30 gadi un miljardiem dolāru. Tagad noskaidrojies, ka darbs un nauda izšķiesti velti.
Ziņu lente
0